FOTO Marky Ramone, Vinnetou, arabské rytmy i Wabi. Trutnov má odvahu

FOTO  Marky Ramone, Vinnetou, arabské rytmy i Wabi. Trutnov má odvahu
Punkovým koncertem Marca Stevena Bella, který byl pod jménem Marky Ramone členem legendární skupiny Ramones, vyvrcholil šestadvacátý český Woodstock.
Marky Ramone vystoupil s kapelou Blitzkrieg s písněmi Ramones, v jejichž sestavě působil přes patnáct let od roku 1978 až do jejího rozpadu v roce 1996 se čtyřletou přestávkou.
S o generaci mladšími hudebníky přehrál velké hity Ramones jako Do You Wanna Dance? I Don't Care, Sheena Is a Punk Rocker nebo Beat on the Brat.
"Skladby této slavné a pro punk stěžejní kapely zná snad i každý punkový greenhorn, stejně jako jejich skvělé logo imitující prezidentskou pečeť, které se stalo symbolem zdobícím trika a bundy napříč kontinenty," uvedl spoluzakladatel trutnovského festivalu Martin Věchet.
Foto: Anna Vedralová
Kultura Kultura
19. 8. 2013 8:26

Open Air festival v Trutnově, přezdívaný český Woodstock či pantáta všech českých festivalů, pozdravil podruhé herec Pierre Brice, představitel Vinnetou a jeho filmová sestra Nšo-či, kterou si zahrála Marie Versini. Nejpočetnější publikum měl syn Boba Marleyho Julian, k největším hvězdám patřili arabští hudebníci Natacha Atlas, Rachid Taha a Marky Ramone z punkové legendy The Ramones. Letos festival připomněl oběti poválečného odsunu.

 

Právě se děje

Další zprávy