Velká trojka dovede Pottera až do konce

27. 3. 2007 12:00
Londýn Očekávaný průběh. Nejdřív dělali Harry, Ron a Hermiona vlny, jak je to obtěžuje, teď podepsali smlouvy na poslední dva Pottery.
Foto: Aktuálně.cz

Trojice Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watsonová vystupuje v rolích studentů kouzelnictví v Bradavicích od roku 2001, kdy poprvé před diváky předstoupili ve filmu Harry Potter a Kámen mudrců. Stárnou spolu s hrdiny a bezesporu se podílejí na obrovském úspěchu filmových adaptací knih J.K. Rowlingové.

A to byl i důvod, proč se spekulovalo, jestli hvězdná trojka podepíše kontrakt na další pokračování a jaké bude obsazení hlavních rolí. Sami heci to přiživovali tím, jak je  Potter unavuje a ztěžuje jim další kariéru.

Radcliffe a Grint, dnes už sedmnáctiletí,  se přesunuli z dětských rolí na jeviště divadel a na televizní obrazovky. O rok mladší Watsonová prý původně úplně odmítla pokračovat v natáčení.

Po povinné šarádě a pohledu na konto si ale uvědomila, že nemůže roli Hermiony jen tak opustit. "Je to moje hrdinka. Tolik jsem se s ní sžila. Jsem ráda, že mohu dokončit příběh Harryho Pottera a těším se na natáčení posledních dvou filmů."

Radcliffe, který slaví úspěch v inscenaci Equus, zase řekl, že role Harryho Pottera je pro něj nesmírným privilegiem - ostaně za ni určitě vděčí dalším nabídkám.  "Vzdávám čest skvělému charakteru Harryho Pottera a velice si vážím toho, že ho můžu hrát. Děkuji fanouškům, kteří mě celé ty roky podporují," dodal.

"Za léta práce na filmových ztvárněních příběhů Harryho Pottera sledujeme dospívání trojice Radcliffe, Grint a Watsonová a také dozrávání jejich hereckých výkonů. Stali se z nich dospělí lidé a vynikající herci," prohlásil na oplátku prezident produkce společnosti Warner Bros.

"Bylo by pro nás nepředstavitelné dosadit do hlavních rolí někoho jiného. Oni vtiskli svým rolí charakter a natolik se s nimi identifikovali, že by bylo nemožné je nahradit. Jsme velice rádi, že se Daniel, Rupert a Emma rozhodli vystoupit i v posledních dvou epizodách."

Dlouho očekávaná poslední kniha J. K. Rowlingové Harry Potter and the Deathly Hallows vyjde 21. července. Pátá zfilmovaná epizoda, Harry Potter a Fénixův řád, bude mít americkou premiéru 13. července. Adaptace šestého dílu pak přijde v listopadu 2008 a sedmý a finální díl Harryho Pottera doputuje do kin v roce 2010.

 

Právě se děje

Další zprávy