Novinky na DVD - Anonym, Věc: Počátek

MD
12. 3. 2012 5:55
Jaké filmy vycházejí na DVD 14. března? Přinášíme vám jejich přehled
Emmerichova kostýmní drama Anonym
Emmerichova kostýmní drama Anonym | Foto: Aktuálně.cz

Jaké filmy vychází 14. března na DVD? Přinášíme vám jejich přehled a tři tipy.

Anonym

Na DVD a Blu-ray disky doputovalo historické drama Anonym režiséra Rolanda Emmericha. Kostýmní film se odehrává v Anglii za vlády královny Alžběty a spekuluje o tom, kdo je opravdu autorem her připisovaných Shakespearovi. Recenzent Aktuálně.cz Kamil Fila ve filmu udělil 60 procent a napsal: "Pokud si tedy odmyslíme jméno Emmerich a necháme se uvést do alternativní historie představené v prologu Derekem Jacobim (slavným shakespearovským hercem, který nevěří, že hry napsal Shakespeare), dostaneme řemeslně dobře zpracovaný historický snímek. Namísto sondy do nitra geniálního umělce z vysokých kruhů nicméně sledujeme temný příběh muže, který je lapen jako pingpongový míček mezi dvěma odrazovými plochami: politikou a sexuálním skandálem." Bonusy: Kdo je skutečný William Shakespeare?, komentář režiséra Rolanda Emmericha a scenáristy Johna Orloffa.

Věc: Počátek

Film je remakem i prequelem k slavnému amerického hororu Věc Johna Carpentera. Debut nizozemského režiséra Heijningena obdržel od recenzenta Víta Schmarce 55 procent. Autor v recenzi píše: "Může se zdát, že Věc: počátek odpravuji z pozice nepolepšitelného puristy a milovníka originálu; nikoli. Připouštím, že se jedná o žánrový film neurážející, snesitelný a v několika (nepočetných) okamžicích napínavý. Zásadním úskalím je, že mu schází finesa originálu a do mytologie Věci nepřináší nic stimulujícího - byť i v negativním slova smyslu." Film vychází i na Blu-rayi.


Kdo se bojí Virginie Woolfové? (1966)

Na DVD znovu vychází drama vynikající drama Kdo se bojí Virginie Woolfové?, poprvé však s českým dabingem. Film nabízí skvělé herecké výkony ústřední dvojice Elizabeth Taylorová - Richard Burton. Herci jsou představitelé zlovolných manželů Marthy a George podle nezapomenutelné stejnojmenné předlohy Edwarda Albeeho.

Od 14. března na DVD

Barbie - Příběh mořské panny, Barbie - Příběh mořské panny 2, Billy Elliot, Bláznivá dovolená, Looney Tunes: Úžasná show, Můj přítel delfín, Mulholland Drive, Nevíte o bytě?, Pat Garrett a Billy Kid, Pianista, Texaský kat, Vymítač ďábla

V roli manželského páru, který se nevědomky připlete do víru destrukce, uvidíte také George Segala a držitelku Oscara za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli Sandy Dennis. Film získal celkem pět Oscarů a zůstává i po čtyřiceti letech milníkem filmové historie.



 

 

Právě se děje

Další zprávy