Nolan vyrazil s Interstellarem do tajemných červích děr

Kultura Kultura
14. 8. 2013 22:29
Populární režisér batmanovské trilogie se vrátil ke sci-fi
Christopher Nolan.
Christopher Nolan. | Foto: Profimédia

Praha - Diváky i kritiky ceněný britský režisér Christopher Nolan právě zahájil natáčení sci-fi Interstellar. Filmař zodpovědný za moderní trilogií o Batmanovi a produkčně zaštiťující i návrat Supermana v Muži z oceli se tak vrací ke sci-fi žánru.

Na produkci nákladného snímku se podílí studia Warner Bros. a Paramount. Scénář, na němž kromě Christophera pracoval i jeho bratr Jonathan Nolan, se zaměřuje na teorii cestování časoprostorem s pomocí červích děr (zpopularizovaných například seriálem Hvězdná brána). Lidstvo tak dostane možnost putovat do doposud netušených dálek a objevovat nová zákoutí vesmíru. Jinak však bratři drží, jak bývá jejich zvykem, děj přísně pod pokličkou.

Foto: Luboš Vedral, Warner Bros

Jonathan Nolan projekt zaštiťuje déle než jeho známější bratr, původně měl jeho autorský scénář režírovat Steven Spielberg, plány se ale nakonec změnily, když Christopher po ukončení netopýří trilogie hledal nový projekt a Spielberg naopak vzhledem k časovým potížím uznal, že nemůže stihnout vše, co si předsevzal. Již připravený scénář byl proto poměrně radikálně přetvořen pod dohledem obou sourozenců.

Vesmírný příběh má samozřejmě hvězdné obsazení. Matthew McConaughey (Bez kalhot), Anne Hathaway (Bídníci, Temný rytíř povstal), Jessica Chastain (30 minut po půlnoci), Casey Affleck (Zabití Jesseho Jamese), Ellen Burstyn (Rekviem za sen) a samozřejmě Nolanův oblíbenec Michael Caine (Inception, Temný rytíř).

Do českých kin by měl Interstellar vstoupit 6. listopadu příštího roku.

 

Právě se děje

Další zprávy