Craig zůstává Bondem. Na dva filmy po Skyfall

Kultura Kultura
7. 9. 2012 16:20
Craig se dostane mezi nejdéle sloužící agenty 007
Foto: Profimédia

Praha - Čtyřiačtyřicetiletý Daniel Craig bude světoznámého britského špióna představovat i po očekávaném snímku Skyfall, třiadvacátém dobrodružství 007 a třetím dílu z nové rebootové verze, v níž Craig hraje od začátku. Zprávu přinesl web fanoušků Jamese Bonda MI6.

Craig se tak stane jedním z nejdéle sloužících představitelů "agenta s povolením zabíjet". Sean Connery má na kontě šest (a jeden neoficiální) bondovských filmů, Roger Moore sedm, Craig by se měl dostat k číslu pět.     

Přípravy na čtyřiadvacátý film známý zatím jako Bond 24 již začaly. Přes sociální sítě proběhly dohady o dosazení Christophera Nolana do režisérského křesla. Navzdory počáteční nejistotě Nolan projevil o tuto úlohu zájem. „Musela by to být správná situace a správný čas v cyklu producentů," podotkl nedávno.

Mezi jinými projevili o pokračování Bondovy ságy zájem Quentin Tarantino a Steven Spielberg. Bond 24 má mít premiéru koncem roku 2014.

Britská mediální síť Sky zároveň zanedlouho spustí nový kanál ve vysokém rozlišení nazvaný prostě 007, na kterém bude možno zhlédnout všechny dosavadní bondovské filmy.

Daniel Craig se narodil 2. března 1968. Ve filmu se poprvé objevil roku 1992  v dramatu Síla muže coby záporná postava - seržant Jaapie Botha. Kromě role Jamese Bonda  nedávno předvedl svůj talent v americké verzi příběhu Stiega Larssona Muži, kteří nenávidí ženy coby Mikael Blomkvist.     

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

 

Právě se děje

Další zprávy