Brutal Assault nabízí druhý vrchol metalového léta

Zbyněk Klíč
11. 8. 2011 14:00
Letošní Brutal Assault přiváží do Josefova téměř osm desítek kapel z jedenadvaceti zemí světa.

Praha - Pro fanoušky tvrdých kytar a bicích přichází, po červencovém setkání ve valašských Vizovicích, druhý vrchol "metalového léta". V nezaměnitelném prostředí vojenské pevnosti v Josefově proběhne ve dnech 11. - 13. srpna festival Brutal Assault.

Festivalovému line-upu vévodí především dvě jména - brazilská Sepultura a britští Motörhead. Nabídka kapel je nepřeberná a návštěvníkům umožňuje proniknout do mnoha odnoží tvrdého rocku a metalu.

Jen namátkou - dorazí sem třeba holandští Aspyx s death metalem, kanadští hardcoroví Comeback Kid, čeští thrashmetaloví Debustrol, norští Einherjer s viking metalem, američtí Genitortures hrající industriální metal, maďarští black metaloví I Divine, švédská Katatonia s melancholickým metalem, lotyští Skyforger, francouzští Svart Crown a mnoho dalších. A pro zajímavost - své zastoupení tu budou, v podobě kapely Nervecell, mít dokonce i Spojené arabské emiráty.

Čtěte také:
Kdo zahraje v srpnu na hudebních festivalech?

Kde se koná a jak se tam dostat?

Místo konání, nacházející se u východočeského městečka Jaroměře, leží asi 130 kilometrů od Prahy a 160 kilometrů od Brna.

Po příjezdu do Hradce Králové, bez ohledu na to ze kterého směru přijíždíte, pokračujete dále na Náchod. Pokud využijete vlakovou dopravu, vystoupíte na zastávce Jaroměř a pokračujete dále asi dvacet minut pěšky. Při příjezdu autobusem vám cesta (ze zastávky "Na Špici") potrvá o deset minut déle. Pořadatelé provozují také oficiální festivalovou taxislužbu, která bude jezdit mezi místem konání a Hradcem Králové.

Pokud dorazíte autem, doporučují organizátoři zaparkovat v centru Josefova.

Užitečné informace

Festival proběhne na dvou scénách. Nemusíte se ale bát zdržujících přesunů, protože jsou obě umístěny hned vedle sebe. Koncerty lze sledovat jak přímo v areálu, tak i z přilehlé přírodní tribuny.

Kempovat je v areálu možné, popřípadě lze využít i takzvaný "VIP kemp", jenž nabízí hlídané ubytování. Odpočinout si, během náročného programu, můžete na "Zelené louce" vedle areálu, kde lze také pořídit různé předměty vystupujících kapel.

Za vstupenku zaplatíte na místě 1600 korun. Kdo má rád tvrdou muziku a nestihl moravské Vizovice, případně by si je rád zopakoval, má o nadcházejícím víkendu jedinečnou příležitost.

 

Právě se děje

Další zprávy