Foto: Černý tulipán i chudý aristokrat. Připomínáme nejslavnější role Alaina Delona

Alain Delon ve filmu V plném slunci z roku 1960.
Ve své době byl Alain Delon (na snímku z filmu Rocco a jeho bratři) nejoblíbenějším francouzským hercem, jemuž na vrcholu kariéry konkuroval snad jen Jean-Paul Belmondo. A jeho jméno se stalo synonymem mužské krásy.
Alain Delon (na snímku s herečkou Romy Schneiderovou v roce 1959) nyní zemřel ve věku 88 let. Tuto neděli to ve společném prohlášení oznámily jeho tři děti. Poslední roky trpěl nemocí. Zesnul obklopen rodinou ve svém domě v Douchy, asi 100 kilometrů jižně od Paříže.
Herec známý z filmů Černý tulipán, Dva muži ve městě či Borsalino spolupracoval s předními režiséry Luchinem Viscontim, Jeanem-Lucem Godardem nebo Michelangelem Antonionim.
Často hrál solitéry porušující zákony i konvence, navenek tvrdé a nekompromisní, uvnitř ale plné rozporů. Na fotografii je s herečkou Marianne Faithfullovou ve filmu Dívka na motocyklu z roku 1968. Zobrazit 40 fotografií
Foto: Profimedia.cz
Kultura ČTK Kultura, ČTK
18. 8. 2024 11:18
Ve své době byl nejoblíbenějším francouzským hercem, jemuž na vrcholu kariéry konkuroval snad jen Jean-Paul Belmondo. A jeho jméno se stalo synonymem mužské krásy. Ve věku 88 let zemřel Alain Delon, oznámily tuto neděli ve společném prohlášení jeho tři děti. Připomínáme jeho nejznámější role.
 

Právě se děje

Další zprávy