Praha – Nejlepším podnikem v anketě Grand restaurant se stalo pražské Spices pod vedením šéfkuchaře Jiřího Štifta. Ocenění je pro něho velkou poctou a vnímá ho i jako dobrou reklamu
Deset nejlepších restaurací podle ankety Grand restaurant:
1. Spices Restaurant and Bar (Praha)
2. Kristin Hrádek (Děčín)
3. Terasa U Zlaté studně (Praha)
4. Radisson Blu Alcron hotel (Praha)
5. Chateau Mcely, Piano Nobile (Mcely)
6. V zátiší (Praha)
7. Miura hotel (Čeladná)
8. La Degustation Bohême Bourgeoise (Praha)
9. KOISHI fish & sushi (Brno)
10. Borgo Agnese (Brno)
„Máme velkou radost. Je ale třeba zdůraznit, že to není jen oceněním práce mojí, ale celého týmu,“ řekl Aktuálně.cz šéfkuchař Štift.
V anketě za sebou nechal i michelinské restaurace Alcron a La Degustation Bohême Bourgeoise, soupeřit s nimi ale nehodlá. „V Michelinu hodnotí profesionálové, Grand restaurant je takovým Českým slavíkem. Oboje má svoji váhu, obě dvě ocenění jsou skvělá, ale nečekejte, že teď budeme chodit a říkat, že jsme lepší než Alcron nebo La Degustation,“ tvrdí.
Šéfkuchař Štif je přesvědčen, že za nárůstem popularity a prvním místem v gastronomickém průvodci stojí změny, které v restauraci provedl se svým týmem během letošního roku. Kuchyně se zaměřila čistě na asijská jídla a lidé na to slyší. „Češi jsou velcí experimentátoři. Stačí se podívat, jaké restaurace jsou po Praze. Ochutnáte tady jídla ze všech koutů světa,“ dodává.
Rozhovor s šéfkuchařem Jiřím Štiftem si přečtěte ZDE.