Big Mac slaví 50 let. Do Česka dorazil o čtvrt století později, chutná pořád stejně jako v roce 1967

Magazín Magazín
2. 8. 2018 8:22
Populárnímu Big Macu je padesát. Přestože mu výživoví poradci nemohou přijít na jméno, funguje například jako ekonomický ukazatel a ve Spojených státech má vlastní muzeum. Od roku 1967, kdy se vůbec poprvé servíroval, se jeho chuť nezměnila a základem jednoho z nejznámějších burgerů na světě zůstávají tři bulky pečiva, dva plátky hovězího, nakládaná okurka, salát, cibulka a speciální omáčka.
BiG Mac krabička
BiG Mac krabička | Foto: Profimedia.cz

Stejný už 50 let

Dva plátky hovězího masa mezi třemi bulkami pečiva doplněné nakládanou okurkou, salátem, cibulkou a typickou omáčkou. Takové složení má Big Mac už půl století a jen loni se ho ve Spojených státech prodalo více než 550 milionů kusů.

Minulý rok začala společnost nabízet jeho menší variantu Mac Jr. a pro jedlíky naopak sendvič Grand Mac. A stejně jako další produkty se Big Mac začal prodávat v ekologičtější kartonové krabičce.

 

Právě se děje

Další zprávy