Kunětická zmrzka se stala pojmem. Skrývají se v ní desítky kilogramů ovoce od místních farmářů

Kunětická zmrzka se stala pojmem. Skrývají se v ní desítky kilogramů ovoce od místních farmářů
Monika Pavlisová a její ručně vyráběné nanuky z Kunětic.
Pan Pavlis připravuje ananasovou zmrzlinu.
Na Facebooku jsou Pavlisovi se svými zákazníky v denním kontaktu. Fotí jim, jak připravují zmrzlinu na druhý den, a prozrazují jim, které druhy zmrzlin jim ten den natočí u stánku.
Základem jejich zmrzlin jsou desítky kilogramů čerstvého ovoce od místních. Zobrazit 15 fotografií
Foto: Zmrzlina Kunětice
Magazín Magazín
25. 9. 2016 9:00
Manželé Pavlisovi se věnují výrobě domácí zmrzliny v malé obci Kunětice na Pardubicku již 11 let. Pravidelně se vzdělávají u italských mistrů a jejich umění přinášejí k sobě na vesnici. Kouzlí tu ručně vyráběné nanuky, točenou zmrzlinu z desítek kil čerstvého ovoce, zmrzlinové dorty a zákusky. Pavlisovi dokážou vyrobit až osmdesát příchutí, včetně mrkvové, okurkové, perníkové, marcipánové, pivové, šampaňské či makové.
 

Právě se děje

Další zprávy