Ze vzpomínek pamětníka, který za socialismu pracoval v Jánských Koupelích: "Měli jsme tam zdarma zaměstnaneckou stravu a jedlo se tam moc dobře. No, jedlo… Přímo se tam žralo! Vařil tam totiž Slovák, František Makyta, který patřil ke kuchařské špičce. Navařil asi čtyři sta porcí denně. Zaměstnanci měli svoji jídelnu, kde si kdykoliv mohli brát jídlo... Fungovalo to tak pro všechny, pro číšníky, servírky i barmany. Taky si pamatuju, že se tam u nás cestou na hon zastavovali na dobrý obídek i komunističtí pohlaváři.“ Na fotografii jsou kuchaři a kuchařky, kteří v minulosti pracovali v Zotavovně ROH Mír. Foto ze 70. let. | Foto: Aktuálně.cz / Reprofoto z knihy od kolektivů autorů (MgA. Mgr. Lukáš Horký, Mgr. Jakub Ivánek, Ph.D., Mgr. Hana Pavelková, doc. Mgr. Jiří Siostrzonek, Ph.D., Mgr. Petr Zahnaš) "Jánské Koupele - Minulost, současnost a budoucnost", kterou v roce 2022 ve Frýdku - Místku vydalo nakladatelství Surbanz.