Hamburk - Plyšoví medvídci bez hlavy, Teletubbies pověšení na hácích vzhůru nohama a tlačenky z jejich "vnitřností". Tak vypadá řeznický krámek Miroslava Menschenkinda z Hamburku.
Sedmatřicetiletý umělec chce výstavou s názvem Mensch & Kind. Cuddly Toy-Butchery since 1886 v galerii Xpon upozornit na způsob, jakým jsou zabíjena zvířata na jatkách.
"Doufám, že lidé začnou přemýšlet a začnou si uvědomovat všechny okolnosti, za jakých se k nim dostává maso," řekl umělec, který je sám vegetariánem, pro německý magazín The Local.
Spotřeba masa na osobu v roce 2012 klesla o dvě kila, přesto stále průměrný Němec zkonzumuje v průměru 60 kila masa. Kvůli uspokojení poptávky se zde každoročně zabije kolem 735 miliónů kusů zvířat, a to převážně ve vysoce industrializovaných provozech.
Češi rovněž patří k častým konzumentům masa. Průměrný Čech spořádá za celý svůj život 5,5 tun masa, z čehož 2,8 tun připadá na vepřové.