Šéfkuchař Chris Sayegh začlenil do své kuchyně mezi tradiční byliny a koření marihuanu, kterou nabízí lidem v kalifornské restauraci. Zatím je k dostání jen pro lidi s lékařským předpisem, což je v Kalifornii legální od roku 1996.
Brzy se bude řešit zákon o rekreačním užívání, proto mladý kuchař doufá, že jeho marihuanová kuchyně přiláká více strávníků. Informoval o tom server International Business Time.
"Pro mě je to intelektuální zážitek. Je jedno, jestli jste se rozhodli intoxikovat se vínem a mít změněné vnímání, které alkohol způsobuje. Konopí dělá to samé. S každým soustem máte jiné vjemy. S každým soustem se doslova mění chemie mozku a pohlížíte na jídlo jinak než před pěti deseti minutami," vysvětluje teprve třiadvacetiletý kuchař, který pracoval ve špičkových restauracích v New Yorku a Kalifornii.
Chris Sayegh byl i přes své mládí unavený z neustálého opakování stejných receptů, proto se rozhodl je něčím ozvláštnit. Začal v kuchyni experimentovat a zjistil, že používáním konopí je jeho práce o mnoho zajímavější. "V mé kuchyni nikdy neucítíte konopí, pokud opravdu nebudu chtít, abyste ho cítili, a to proto, že to není příjemná chuť," říká Chris.
V jeho kuchyni proto najdete například konopný olej obsahující psychoaktivní prvek konopí tetrahydrocannabinol (THC), ale používá i takzvaný vaporizér k odpařování složek. Výsledkem pak jsou například gnocchi s mrkví a emulzí z konopí, steak s červeným vínem nebo dezert v podobě karamelového pudinku s opečeným kokosem a čokoládou s přídavkem marihuany.
Své služby, do kterých zahrnuje například i pořádání rautů, si mladý muž cení na cca 20 až 200 dolarů (cca 470 – 4700 korun) na jednoho člověka. Klientům také nabízí vaření přímo u nich doma.