Foto: Janečková bojovala s rakovinou prsu. V posledním příspěvku se těšila ze svatby

Foto: Janečková bojovala s rakovinou prsu. V posledním příspěvku se těšila ze svatby
Ve věku pouhých 25 let podlehla zhoubné nemoci, potvrdila její manažerka. Že bojuje s nádorem prsu, zpěvačka oznámila vloni.
Narodila se v Německu slovenským rodičům, vyrůstala však v Ostravě, kde její otec hrál na kontrabas v Janáčkově filharmonii. Od čtyř let zpívala, později také operní zpěv vystudovala na Janáčkově konzervatoři.
"Vážná hudba měla u nás doma vždycky své místo. Jako zvědavé dítě jsem poslouchala různá cédéčka, která jsem doma našla, a zjistila, že je mi operní zpěv bližší než ten popový," vzpomínala.
V deseti letech zvítězila v konkurzu Janáčkovy filharmonie a prvně dostala možnost zpívat se symfonickým orchestrem. V roce 2010 pak coby dvanáctiletá vyhrála soutěž Talentmania, kde získala rekordní počet hlasů. Z více než 1,2 milionu SMS zaslaných diváky jich obdržela 53 procent. Klání pořádaly česká televize Nova a slovenská Markíza.
Foto: ČTK
Kultura ČTK Kultura, ČTK
2. 10. 2023 10:24
Jako dvanáctiletá vyhrála televizní soutěž Talentmania, kde pro ni hlasovaly stovky tisíc lidí. Tuto neděli operní pěvkyně a muzikálová herečka Patricia Burda Janečková zemřela. Ve věku pouhých 25 let podlehla zhoubné nemoci, potvrdila její manažerka. Že bojuje s nádorem prsu, zpěvačka oznámila vloni. Letos v červnu měla svatbu. "Byl to nejúžasnější den v mém životě," napsala na sociálních sítích.
 

Právě se děje

Další zprávy