Foto: Začal festival Rock for People. The Prodigy zahráli i svůj největší hit

Snímek z vystoupení The Prodigy.
Skupina, jež mísí styly od rave a hardcore techna přes alternativní rock či breakbeat až po punk, už v Česku vystoupila několikrát. Také na Rock for People zahráli The Prodigy před 12 lety. Letos však dorazili bez tanečníka a zpěváka Keitha Flinta, který zemřel v březnu 2019.
The Prodigy nyní tvoří lídr Liam Howlett a zpěvák Keith Andrew Palmer známý jako Maxim. Doplňují je kytarista a bubeník. Jejich show, tradičně podpořená zvukovými a světelnými efekty, roztancovala účastníky festivalu.
Angličané začali hitem Breathe z alba The Fat of the Land, které se v roce 1997 dostalo do čela žebříčků v USA i Velké Británii a vyneslo jim dvě ceny Grammy. Následovaly oblíbené skladby Take Me To The Hospital, Out of Space, Invaders Must Die, Firestarter nebo Omen.
Poprvé od roku 2017 nabídli The Prodigy novou verzi tracku Spitfire.
Foto: ČTK
ČTK Kultura ČTK, Kultura
Aktualizováno 13. 6. 2024 1:07
Vystoupením britské skupiny The Prodigy ve středu večer vyvrcholil první den královéhradeckého festivalu Rock for People. Pořadatelé vyhlížejí přibližně 40 tisíc návštěvníků, opět se tak bude jednat o jednu z největších akcí v Česku. Další očekávaná hvězda Corey Taylor na poslední chvíli zrušil koncert.
 

Právě se děje

Další zprávy