Italští skláři vystavují v Praze

10. 11. 2005 16:26
Praha - Italský kulturní institut ve Vlašské ulici v Praze vystavuje ode dneška do 15. prosince sklářská díla italských, německých a českých umělců.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Aktuálně.cz

Vznikla během loňské tvůrčí dílny v Bolzanu. Itálii zastupují Maria Grazia Rosinová, Daniele Lupo a Kathrin Partelliová, české umění Jan Němeček a Michal Froněk ze studia Olgoj Chorchoj.

Alba D'Urbanová pochází z Tivoli, ale žije a pracuje v Lipsku, a reprezentuje tak německé umění. Sklářští mistři, experti a technici, dílny i materiál poskytnutý bolzanskou školou Vetroricerca umožnili autorům vyzkoušet si různé formy zpracování skla - od tradičních způsobů používaných v oblasti Středomoří a způsobů vlastních zemím severským až k postupům industriálním. Umožnila to i účast benátského mezinárodně proslulého sklářského mistra Pina Signoretta či experimentátora s foukaným sklem Massima Lunardona.

Vedle umělců a sklářských mistrů se dílny zúčastnili i studenti a čerství absolventi italských uměleckých škol, kteří mimo jiné pořizovali fotografickou a video dokumentaci.

 

 

Právě se děje

Další zprávy