Francie si bude číst o milostném životě prezidenta

Kultura Kultura
29. 8. 2012 14:48
Soukromí Francoisa Hollanda  bude předmětem hned několika chystaných titulů
Foto: Reuters

Praha - Osmapadesátiletý Francois Hollande je prezidentem Francie teprve pár měsíců, ale v předchozím životě toho již hodně zažil, především pokud jde o vztahy s jeho bývalou partnerkou Ségolène Royalovou a současnou láskou, novinářkou Valérii Trierweilerovou. Na francouzském knižním trhu se brzy má objevit několik knih, které budou rozebírat milostný život současné hlavy státu.

Nejzajímavější v tomto ohledu bude patrně  Entre deux Feux (Mezi dvěma ohni) novinářek Anne Rosencherovou a Anne Cabaneovou. Dokumentují zde náznaky, že Hollande udržoval vztah s Trierweilerovou již od roku 2005, dvě léta před rozchodem s tehdejší partnerkou. Royal měla údajně k ní jednoho dne vtrhnout a prohlásit: „Všichni říkají, že jsi Francoisova milenka. Je to pro mne nesnesitelné.“

Holland se Ségolène Royalová ukončil vztah v roce 2007 po její neúspěšné prezidentské kandidatuře, v níž byla poražena Nicolasem Sarkozym. Nad ním naopak vyhrál Francis o pět let později. Chystaná kniha připomíná, že Valérie sledující v té době aktivity socialistů přes Twitter vyjadřovala odpor vůči Royalové.

Mezi dalšími očekávanými tituly jsou La Favorite, otevřený dopis určený Trierweilerové a kniha o  Ségolène Royalové s názvem The Heart of Power. Valériina vlastní kniha obsahující fotodokumentaci z Hollandovy vítězné kampaně u čtenářů propadla.

Hollande bude také předmětem chystaného, politicky orientovaného díla s titulem Rien ne se passé comme prévu (Nic se neděje, jak bylo předvídáno) z pera Laurenta Bineta. Ve zveřejněných pasážích je líčen jako muž s hlubokou nenávistí k Nicolasi Sarkozymu, kterého označuje za „bastarda“.

Francois Hollande má se Ségolène Royalovou čtyři děti: Thomase, Clemence, Juliena a Floru.    

 

 

Právě se děje

Další zprávy