Soulfly bez hlasu aneb zpívá celá rodina

Roman Staněk
10. 8. 2007 12:41
Místo Cavalery zpívala mnaželka a syn

Sziget - Alternativou k vystoupení dua The Chemical Brothers (více ZDE) byl v Maďarsku koncert brazilsko-americké formace Soulfly, kterou vede bývalý frontman a zpěvák Sepultury, charizmatický Max Cavalera.

Čtvrteční vystoupení mohlo nést podtitul "zpívá celá rodina". Obdivovaný Max totiž ztratil hlas - což mimochodem není vůbec dobrá zpráva pro tisíce návštěvníků dnešního festivalu Brutal Assault v Jaroměři, kde kapela vystupuje.

Místo obvyklého řevu ze sebe vydával pouze neurčité zvuky a na scéně tak dostal prostor kytarista Marc Rizzo, který si jej náramně užil; jeho sólíčka alespoň částečně nahrazovaly zpěvákovu indispozici, ale tisíce fandů tvrdé muziky uspokojit nemohl. Také to Maďaři u asi páté "romantické" pasáže nevydrželi a začali pískat.

Bez hlasu se hardcore hrát nedá, takže si raději některé písničky s Maxem přišli zazpívat jeho syn a manželka. Ta si střihla starou pecku Roots od Sepultury, syn zase novější otcovu věc Bleed.

Foto: Soulfly

Obzvláště u jeho vystoupení ale přišlo zklamání; místo aby využil svého zkvělého hlasového potenciálu a pomohl tak trápícímu se otci, jediné co dělal, bylo běhání po pódiu a mlácení mikrofonem do hlavy.

Výhodu toho, že Cavalera ztratil hlas, lze snad spatřit v tom, že kapela zahrála téměř 30 písniček - a to z jednoduchého důvodu. Max songy utínal uprostřed, protože je prostě nedokázal dozpívat.

 

Právě se děje

Další zprávy