Nový seriál o Harrym Potterovi vytvoří pro HBO autoři Boje o moc

Reuters Reuters
27. 6. 2024 9:44
Nový seriál o Harrym Potterovi vytvoří pro HBO autoři Boje o moc

HBO ve středu oznámila, že její chystaný televizní seriál o Harrym Potterovi vytvoří Francesca Gardiner s Markem Mylodem, tedy autoři Boje o moc. Tato sága o dysfunkční rodině řídící mediální impérium získala 19 cen Emmy. Scenáristka a producentka zastane roli showrunnerky, to znamená hlavní tvůrkyně, Mylod pak má několik epizod režírovat. Nejznámější tvůrce Boje o moc Jesse Armstrong se na projektu o Harrym Potterovi podílet nebude.

Záměr vrátit se k populárním knihám J. K. Rowlingové o čarodějnickém učni, podle nichž v letech 2001 až 2011 vznikla filmová série, oznámila HBO vloni. Každá řada seriálu má odvyprávět příběh jedné z knih, přičemž sedm sérií by mělo v televizi běžet s přestávkami dohromady deset let, aby s nimi vyrostla jedna generace dětí. Spisovatelka Rowlingová zastane roli výkonné producentky.

Seriál by měl mít premiéru v roce 2026. Web Deadline.com tento týden napsal, že původně měl projekt vznikat pod hlavičkou videotéky Max, kterou HBO provozuje také v Česku. Mateřská firma Warner Bros. Discovery ale čerstvě změnila strategii a také Harryho Pottera nakonec vyrobí klasicky v rámci značky HBO, nikoliv Maxu. Pro diváky se tím nic nemění, seriál bude k vidění pouze na této videotéce.

 

Právě se děje

Další zprávy