Nicole Kidman natočila erotické drama. Ve filmu jako šéfka firmy svede stážistu

Reuters Kultura Reuters, Kultura
3. 9. 2024 13:01
Dva projekty krátce po sobě dokončila herečka Nicole Kidman. Toto pondělí byla v Londýně hvězdou světové premiéry nové detektivní minisérie od Netflixu nazvané Svatba roku, ve které je těsně před svatbou nalezeno mrtvé tělo. Do anglické metropole herečka přiletěla z benátského festivalu, kde krátce předtím uvedla nové celovečerní erotické drama Babygirl.
Nicole Kidman na benátský festival přivezla erotické drama Babygirl.
Nicole Kidman na benátský festival přivezla erotické drama Babygirl. | Foto: Reuters

Ve filmu Babygirl, jenž zatím nemá českého distributora, Nicole Kidman ztvárnila úspěšnou ředitelku newyorské firmy a šťastně vdanou matku dvou dcer Romy. Ta ohrozí svou kariéru i rodinu, když svede oportunistického mladého stážistu. "Byl to jemný, intimní a opravdu hluboký zážitek," hodnotí herečka natáčení.

Sedmapadesátiletá Australanka má na kontě několik odvážných snímků včetně erotického dramatu režiséra Stanleyho Kubricka nazvaného Eyes Wide Shut, ve kterém účinkovala s Tomem Cruisem a jež mělo premiéru právě na benátském festivalu před 25 lety. Přesto si herečka při natáčení choulostivých scén připadala zranitelná.

"A teď se rozhodně cítím odhalená, zranitelná a trochu vyděšená při představě, že to uvidí celý svět," připustila na festivalu, kde ji doprovodili režisérka filmu Halina Reijn, Antonio Banderas, jenž hraje jejího manžela, a Harris Dickinson, který ztvárnil stážistu. "Všichni jsme trochu nervózní. Doufám, že se mi netřesou ruce," dodává Nicole Kidman.

Film Babygirl chce nabídnout ženský pohled na tradičně muži natáčený žánr erotického thrilleru. Režisérka říká, že se zaměřila na ty nejtemnější fantazie, které hrdinka pociťuje, avšak nedokáže je naplnit v rámci jinak úspěšného manželství. "Těší mě, že jsem mohla natočit film o ženské touze. Ale ten film je mnohovrstevnatý a zároveň vypráví o existenciální krizi ženy," říká nizozemská autorka, která na sebe předloni upozornila komediálním hororem Hádej, kdo je vrah.

Snímek začíná detailem na Nicole Kidman v situaci, kdy při sexu s manželem jen zdánlivě dosahuje orgasmu. Právě v reakci na to začne hledat uspokojení jinde.

Nicole Kidman a Harris Dickinson ve filmu Babygirl.
Nicole Kidman a Harris Dickinson ve filmu Babygirl. | Foto: Niko Tavernise

Jedním z témat snímku jsou rozdíly v tom, jak sex vnímá mladší a starší generace, a to zvlášť v politicky korektním New Yorku.

Při natáčení štáb užil mimo jiné takzvané koordinátory intimity. Jedná se o relativně novou profesi zajišťující osobní pohodlí herců a hereček při inscenování erotických scén. "Byla jsem si jistá, že Halina Reijn mé účasti nijak nezneužije. Úžasně se o nás všechny starali. Působilo to hodně autenticky, ale zároveň bezpečně," hodnotí herečka pro deník Guardian.

Nicole Kidman v roce 2002 získala Oscara za výkon ve filmu Hodiny. Od té doby spolupracovala s mnoha předními režiséry. Až nedávno se podle svých slov začala zaměřovat na to, aby účinkovala také v projektech předních režisérek. "Snažím se teď víc podporovat režisérky, abych ten nepoměr trochu pomohla vyvážit," poznamenává.

Režisérka, konkrétně dánská rodačka Susanne Bier, je podepsaná také pod druhým aktuálním projektem Nicole Kidman, minisérií od Netflixu nazvanou Svatba roku.

Australanka kvůli ní z Benátek odletěla do Londýna, kde se v pondělí večer konala světová premiéra. Netflix novinku zveřejní už tento čtvrtek. Obsahuje šest epizod, vznikla podle románu Elin Hilderbrand z roku 2018.

Minisérie vypráví o ošetřovatelce v zoo, která se má přivdat do bohaté rodiny žijící na Nantucketu, ostrově u atlantického pobřeží USA. Nicole Kidman ztvárnila její nastávající tchyni, jež se živí psaním detektivních románů a se sňatkem nesouhlasí.

Právě ona ve svém sídle při oslavách Dne nezávislosti pořádá honosnou svatbu. Jenže ráno v den, kdy má být uzavřen sňatek, moře vyplaví na břeh mrtvé tělo, začíná vyšetřování a všichni svatebčané jsou podezřelí.

"Dospívala jsem čtením detektivek a nějakou takovouto jsem už docela dlouho neviděla, takže jsem si v ní zahrála moc ráda," říká Nicole Kidman, která minisérii zároveň produkovala. "Je to úplně jiná postava, než jakou hraji v Babygirl, o hodně silnější a mocnější," srovnává.

Jejího manžela a hlavu rodiny ztělesnil Liev Schreiber. K tomu, aby roli přijal, se chvíli nechal přemlouvat. "Asi dva týdny jsem o tom mluvil s režisérkou Susanne Bier a Nicole Kidman. A pak mi došlo, jak to bude přímo lahodně temné a báječné, a tak jsem na to kývnul," dodává herec.

Video: Trailer z minisérie Svatba roku

Minisérie Svatba roku bude na Netflixu od tohoto čtvrtka. | Video: Netflix
 

Právě se děje

Další zprávy