Nenápadná Hrachovka překvapila. Výborný line-up!

Jan Pomuk Štěpánek
27. 7. 2007 11:44
Vloni festival spláchl příval deště, letos dojde na hudební bouři
I Am X
I Am X | Foto: Grégory Derkenne

Praha - Bez většího mediální humbuku se na Moravě schyluje k jednomu z nejzajímavěji obsazenému festivalu letošního léta. Pokud to zase nepokazí počasí a problémy s organizací, nabídne Hrachovka jak módní electroclashové výstřelky a namachrovaný hip hop, tak rockové legendy i porci jihomoravské alternativy.

Program dvoudenního festivalu je rozdělen do tří oficiálních scén: kromě hlavního pódia, kde se během páteční a sobotní noci vystřídají hlavní hvězdy festivalu, se budou moci návštěvníci  uchýlit na alternativní stage nebo okusit taneční a hiphopovou kulturu v rámci Fleda Stage.

Páteční hlavní program odstartují na hlavní scéně britští Art Brut pověstní svým humorem a nadhledem, se kterým kříží punk, rock´n´roll a indie rock; výstřední parta anglického Deptfordu v Česku hrála již několikrát.

Foto: Vladimír Komjati
  

Přes rozhlasově pop-rockové Support Lesbiens se pak festival prodere k dalšímu svému vrcholu. Projekt Chrise Cornera I Am X našel v Česku druhý domov a jeho hymnický, dekadentní melancholií a chytrými vyhrávkami napěchovaný electroclash už nějaký ten pátek rezonuje napříč českými kluby.

V intencích dekadentního electroclashe se pak na hlavním pódiu představí i Moimir Papalescu & The Nihilists, večer na hlavní scéně zakončí mimo jiné polští skáčkaři Akurat.

Na módní křižovatce elektroniky, kytar a punkem šmrncnuté dekadence se bude tančit i na alternativní scéně, kde se v pátek kromě The Prostitutes představí i MIDI Lidi a holandští bouřliváci Legendary Pink Dot.

Foto: Vladimír Komjati

Hlavními hvězdami sobotního programu a vůbec celého festivalu pak budou Therapy?, kteří na hlavní scéně vystřídají festivalové miláčky Tata Bojs. Závěr celého festivalu pak bude mimo jiné patřit i dekadentům Sunshine, kteří předvedou svou vizi electro-pop-punku.

A protože se akce koná na Moravě, nemohou chybět více či méně zajímavé postavy místní scény. Šamanští alternativci Ty Syčáci, brněnská legenda Pavel Fajt, nadějní Animé nebo taneční Bullerbyne, vůbec první elektronické uskupení, které v Česku v 90. letech vydalo v rámci taneční scény album.

V areálu festivalu nebudou chybět všechny důležité festivalové rekvizity, ať v podobě řady stánků s občerstvením a obchůdků. Organizátoři nabízejí stanové městečko a cisterny s pitnou vodou.

Podrobné informace najdete ZDE

 

Právě se děje

Další zprávy