Mnichov vede světové tržby kin

Reuters, Hej
7. 2. 2006 17:00
Los Angeles - Už druhý týden vede Spielbergův Mnichov žebříček světových tržeb.

Přestože však film už na světových (tedy míněno mimoamerických) tržbách vydělal 11 milionů dolarů v 31 zemích, selhává v klíčových oblastech, jako je třeba Japonsko; tady je až třetí za místním titulem a za snímkem Tajemný let.

Na českém trhu je Mnichov rovněž třetí: na prvním místě je komedie Marie Poledňákové Jak se krotí krokodýli a na druhém fantasy Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň.

Další oscarový kandidát, životopisný snímek o Johnnym Cashovi Walk the Line, má zatím na kontě 7,5 milionu dolarů z 24 zemí. Vede australský žebříček a na druhém místě je ve Velké Británii, Německu a Norsku. Zkrocená hora je zatím k vidění na 14 trzích, celkově doposud vydělala 31,5 milionu dolarů.

Hollywoodská romance Gejša (Memoirs of a Geisha) v 29 zemích vydělala 9,1 milionu dolarů, celkově má už na svém kontě 62,3 milionu dolarů. Asi jí moc nepomůže, že film zakázala uvést čínská vláda, stejně jako Zkrocenou horu.

Animovaný Strašpytlík je na prvním místě v Německu, mezinárodně už vydělal 139,3 milionu dolarů.

Mezinárodními rekordmany jsou Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň, které už celkově vydělaly 367,2 milionu dolarů a Harry Potter a Ohnivý pohár s celkovou částkou 596,6 milionu dolarů. King Kong si celkově připsal 321,4 milionu dolarů.


 

 

Právě se děje

Další zprávy