Kvůli problémům na letištích nezazpívá na Colours tento pátek Sevdaliza

19. 7. 2024 14:57
Kvůli problémům na letištích nezazpívá na Colours tento pátek Sevdaliza

Íránsko-nizozemská zpěvačka Sevdaliza kvůli výpadku celosvětového odbavovacího systému, který postihl i pražské letiště, nestíhá páteční koncert na festivalu Colours of Ostrava. Odpoledne to oznámili pořadatelé. "Momentální situace nedovoluje Sevdalize z důvodu globálního výpadku IT systému na letištích dorazit dnes do Ostravy. Velmi nás to mrzí a děláme maximum, abychom ji k nám dopravili a mohli její vystoupení zařadit na zítřek," uvedli.

Majitelům jednodenních vstupenek zakoupených na pátek z tohoto důvodu prodloužili platnost na sobotu. Sevdalizu na hlavním pódiu nahradí tchajwanská formace JhenYueTang. Hlavní hvězda dne, americký zpěvák a kytarista Lenny Kravitz, večerní vystoupení stíhá. "Má tým na místě a sám je na cestě vlastním tour busem, veškerá technika je nachystána," ubezpečují organizátoři.

Výpadek odbavovacího systému po celém světě v pátek ráno zasáhl letiště, obchody, banky, média nebo nemocnice. Šéf kyberbezpečnostní společnosti Crowdstrike potvrdil, že problémy způsobila aktualizace softwaru této firmy, a omluvil se za to. Vysílání byly nuceny přerušit televizní stanice v USA, Velké Británii či Austrálii. Problémy měly nemocnice v Británii a Německu. V Evropě byla dočasně uzavřená letiště v Curychu a Amsterodamu, to berlínské se potýkalo s problémy. V Česku je zavřená většina lékáren Benu, výpadek krátce postihl Rokycanskou nemocnici.

 

Právě se děje

Další zprávy