Koncerty Eda Sheerana vidělo o víkendu na hradeckém letišti téměř 100 tisíc lidí

ČTK ČTK
28. 7. 2024 21:20
Dva víkendové koncerty britského zpěváka Eda Sheerana v areálu bývalého královéhradeckého letiště navštívilo podle pořadatelů dohromady téměř 100 tisíc lidí. První se konal v sobotu, druhý v neděli, uvedla Anna Vašátková z agentury Ameba Production. Policie účast odhaduje nižší, podle ní se sobotního vystoupení zúčastnilo 50 tisíc lidí, nedělního pak 41 tisíc.
Ed Sheeran se do Česka vrátil po pěti letech.
Ed Sheeran se do Česka vrátil po pěti letech. | Foto: Mark Surridge

Jedna z nejvýraznějších osobností současné světové popové scény vystoupila ve festivalovém Parku 360 v areálu bývalého vojenského letiště na okraji stotisícového Hradce Králové. Koncert Eda Sheerana v sobotu stejně jako v neděli začal přibližně ve 20:15. Hvězda si připravila program na víc než dvě hodiny.

"Akce takového rozsahu měla ve festivalovém Parku 360 premiéru. Doprava a bezpečnostní situace se obešly bez závažnějších problémů. V sobotu zdravotničtí záchranáři ošetřili v areálu asi 200 lidí. Nešlo o nic vážného, většinou se jednalo o dehydrataci či píchnutí hmyzem," uvedla v neděli večer Vašátková.

Aby byl příjezd návštěvníků co nejplynulejší, zóna pro fanoušky se otevřela oba dva dny ve 12:00 a koncertní plocha v 16:00. Eda Sheerena doprovodil další program evokující dojem festivalu. Před hlavní hvězdou vystoupili česká zpěvačka Ewa Farna a písničkář Calum Scott.

Policisté dohlíželi na plynulost dopravy a pořádek na příjezdových komunikacích i ve městě. V pohotovosti byla také pořádková jednotka i psovodi. Letiště je od centra Hradce Králové vzdálené asi tři kilometry, na silnicích mezi městem a letištěm se podle očekávání nacházelo mnoho lidí a vozidel. "Doprava při nájezdech fanoušků byla plynulá, jen okolo 16. až 17. hodiny se občas na příjezdových trasách tvořily kolony. Oba odjezdy z koncertu byly sice pomalé, trvaly zhruba tři hodiny, ale jinak bez větších komplikací," sdělila mluvčí krajské policie Iva Kormošová.

Na parkoviště na letišti se návštěvníci koncertů dostali s předem zakoupeným lístkem. Mezi centrem města a letištěm jezdily dvě linky kyvadlové autobusové dopravy. České dráhy na koncerty vypravily zvláštní vlaky.

Třiatřicetiletý zpěvák, skladatel a textař Sheeran získal několik cen Grammy, Brit Award a dalších prestižních cen. Naposledy v Česku vystoupil roku 2019 na letišti v pražských Letňanech.

Video: Ed Sheeran v Hradci zazpíval skladbu Thinking Out Loud

Skladba Thinking Out Loud, jak ji Ed Sheeran zazpíval tento pátek v Hradci Králové. Foto: Mark Surridge | Video: Denise Armstrong
 

Právě se děje

Další zprávy