John Travolta uvede ve Varech Sezonu zabíjení i Pomádu

Kultura ČTK Kultura, ČTK
26. 6. 2013 16:21
Fanoušci uvidí hollywoodskou hvězdu na festivalu hned několikrát
John Travolta ve filmu Sezona zabíjení
John Travolta ve filmu Sezona zabíjení | Foto: Aktuálně.cz

Karlovy Vary - Herec John Travolta se při Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech objeví na veřejnosti hned několikrát. Už v pátek se projde po červeném koberci před hotelem Thermal a převezme cenu za umělecký přínos světové kinematografii. O den později ho lidé mohou na červeném koberci spatřit znovu při uvedení filmu Sezóna zabíjení, ve kterém hraje.

"Travolta se možná objeví i na promítání Pomády v letním kině," řekl prezident festivalu Jiří Bartoška.

Právě promítání slavného muzikálu Pomáda je posledním překvapením pořadatelů před zahájením festivalu. "Sháněli jsme i Horečku sobotní noci, ale to se nám nepodařilo sehnat v potřebném formátu. Takže máme Pomádu. My budeme dělat všechno pro to, aby se na promítání objevil a ty děcka pozdravil," řekl Bartoška.

Travolta je ale jen jednou z řady známých osobností, které se v Karlových Varech objeví. Hostem festivalu bude například francouzská herečka Audrey Tautou, která uvede ve festivalové premiéře film Pěna dní, přijede Oliver Stone nebo představitelé americké produkční společnosti Borderline.

Festival, který začne v pátek večer, letos přinese na 200 celovečerních, dokumentárních a krátkých filmů. Ve 14 kinech, z nichž už většina je digitalizovaných, nabídne zhruba 125 tisíc vstupenek, doplnil výkonný ředitel festivalu Kryštof Mucha.

Festival kromě promítání filmů nabídne po celý týden desítky doprovodných akcí a zcela změní život v centru města. To je letos na festival připraveno o něco lépe. Jak Bartoška, je to snad poprvé, kdy není město v centru rozkopané.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy