Jak se loví gorila. Textaře Petra Skoumala připomene koncert v Malostranské besedě

ČTK ČTK
18. 2. 2023 10:09
Jak se loví gorila. Textaře Petra Skoumala připomene koncert v Malostranské besedě

Nedožité pětaosmdesátiny hudebníka Petra Skoumala připomene výběrové album Pět myšů a koncerty, které se uskuteční 6. a 7. března v pražské Malostranské besedě. Jeho někdejší spoluhráči vystoupí v programu nazvaném Olin Nejezchleba & Malý bobr aneb Pocta Petru Skoumalovi.

"Nejraději vzpomínám na období, kdy jsme s Petrem hráli v triu s kytaristou Norbim Kovácsem. Užili jsem si to nejen po hudební stránce, ale i po té lidské," říká Jaroslav Olin Nejezchleba, violoncellista a blízký Skoumalův spolupracovník. "S Petrem byla obrovská pohoda, člověk si z něj mohl dělat legraci, navzájem jsme se hecovali, nikdy se neurazil. Mnohokrát jsem po návratu z koncertu vystupoval z auta a ještě jsem brečel smíchy," dodává.

Výběrové album Pět myšů vydává Supraphon. Poskládal jej ze Skoumalových písní určených dětem i rodičům. Na texty Emanuela Frynty, Pavla Šruta, Jana Vodňanského, Františka Halase a Zdeňka Svěráka zkomponoval a nahrál Skoumal stovky písní. Vycházely v letech 1991 až 1999 na albech Kdyby prase mělo křídla, Jak se loví gorila, Pečivo, Příběhy včelích medvídků a Dejte mi pastelku. Většinu z nich natočil sám nebo s přáteli.

 

Právě se děje

Další zprávy