Zesnulí zpěváci by získali zlaté desky

čtk
17. 1. 2006 13:30
Praha - Zájem o desky a písničky českých zesnulých zpěváků je stále značný.
Písničkář Karel Kryl by měl nárok na zlatou desku
Písničkář Karel Kryl by měl nárok na zlatou desku | Foto: http://www.karelkryl.cz

"I když už tu nejsou s námi, jejich písně chce poslouchat stále mnoho lidí," uvedl Zdeněk Brouček z vydavatelství Supraphon, jež starší české nahrávky pravidelně vydává.

Nedávno Supraphon vydal například výběry písní Karla Kryla, Petra Nováka, Michala Tučného a Karla Zicha. Bilance prodeje jejich alb je k těmto zpěvákům příznivější než jejich životní osud, míní Brouček.

Karel Zich zemřel v létě roku 2004 při potápění na Korsice. Supraphon vydal vzpomínkové album s jeho písničkami nazvané To nejlepší; prodalo se ho přes 20 tisíc kusů potřebných pro získání platinové desky.

Desáté výročí úmrtí předního zpěváka country Michala Tučného připomnělo loni vydání DVD; lidé ho zakoupili více než 3300 kusů a interpret tak získal nárok na platinovou desku. Zlatou desku by si podle Broučka zasloužil také Petr Novák, jehož výběrového alba Klaunova zpověď si od září loňského roku koupilo téměř 14 tisíc posluchačů.

Výběrové album Šuplíky Karla Kryla vyšlo loni v polovině listopadu; také on by s více než 10 tisíci prodanými alby již měl nárok na zlatou desku.

 

Právě se děje

Další zprávy