VIDEO Elektronická tlupa Vanessa se vrací s Protijedem

Kultura Kultura
26. 9. 2013 13:14
Klasici domácí elektronické scény mají nový klip i desku
Vanessa
Vanessa | Foto: Václav Jirásek

Video - Domácí klasikové tvrdé elektronické hudby Vanessa jsou zpátky a na konci listopadu vydají albovou kolekci, která ponese jméno Antidotum - latinsky "protijed". Deset skladeb novinky slibuje "proměnit vaše obýváky v hodně živé a špinavé místo."

Nad jednou z nejvýraznějších kapel porevolučního undergroundu se původně zavřela voda v polovině devadesátých let, kdy se rozešly cesty dvojice zakladatelů Daniel Rodný - Samir Hauser.

Foto: Vanessa

Na kultovní desky Flashback a Monogamy navázala Vanessa o patnáct let později albem Ave Agony, které doplnily i comebackové koncerty. Od té doby se ale vztahy v kapele znovu vyhrotily a natáčení nové desky už probíhalo bez Daniela Rodného.

Novinka Antidotum tak vznikala v sestavě Samir Hauser (vystupující také jako Bruno Ferrari), Miroslav Papež (alias Moimir Papalescu), Jakub Horák a Jaroslav Stuchlý. Ve studiu kvarteto veteránů doplnil ještě kytarista Tuzex Christ ze Sunshine.

O produkci alba se postaral John Fryer, někdejší člen This Mortail Coil a hlavně vyhledávaný producent, jehož podpis najdete na nahrávkách Nine Inch Nails, Swans nebo Ulver. Fryer dorazí i na křest desky 28. listopadu v Rock Café.

Novinku Vanessy ohlašuje klip ke skladbě Dobře organizovaná tlupa, který připravil jejich stálý spolupracovník David N. Jahn. Ten namíchal klaustrofobický vizuální koktejl, v němž se prolínají záběry na hrající Vanessu se starými filmovými záběry. Velmi nápaditý je hned začátek, v němž členové kapely s pomocí digitálních montáží vstupují do černobílých fotografií mafiánských bosů z časů meziválečné krize.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

 

Právě se děje

Další zprávy