V zimě přijedou koncertovat Korn i The Cure

krk, tur
2. 10. 2007 13:39
Andy Fletcher z Depeche Mode dorazí jako DJ
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Diář zimních hudebních akcí se pomalu začíná plnit. A budou to koncerty pro nadcházející roční období příznačné. V listopadu přijede Andy Fletcher z Depeche Mode,  v únoru zakončí krátké zimní dny rockoví Korn a někdejší novormantici The Cure.

Prahou se právě mihnul někdejší člen Depeche Mode Alan Wilder, aby tu představil novou desku svého projektu Recoil. Ani Andy Fletcher nepřijíždí reprezentovat domácí kapelu, ale jako DJ.

V této roli se představí 22. listopadu v klubu Abaton. A bude zajímavé sledovat hudební apetit zakládajícího člena Depeche Mode, který se nikdy přes svou snahu neprosadil jako autor skupiny ani nebyl v jejím popředí, ale spíš jako tmel urovnával spory mezi Gahanem a Gorem

Kalifornští numetalisté Korn od roku 1994 prodali přes než 25 milionů desek po celém světě a patří k nejúspěšnějším jménům hudebního byznysu. Už dvakrát hráli v české metropoli: předloni v srpnu a letos v létě na koncertu s Ozzy Osbournem. Tentokrát ale míří Korn do Ostravy: koncert se má doehrát 19. února 2008 v tamní ČEZ Areně, kam s sebou přivezou kapely Fly Leaf a Death Stars.

Foto: EMI

Korn za svůj charakteristický zvuk vděčí mimo jiné producentovi Rossu Robinsonovi, který bývá označován za kmotra nu-metalu. Pro vývojový posun a právě kvůli přitvrzení si jej k nahrávání svého zatím posledního alba přizvali další koncertní návštěvníci metropole - The Cure.

Vyřeší Robert Smith tvůrčí krizi smrtí?

Novoromantické ikony se od roku 1976 přes postpunkové období a melancholii propracovaly až k hořkosladkým popovým popěvkům Friday I'm In Love. Pak zase začaly skladby protahovat a zahušťovat až  k eponymní desce z roku 2004.
Album zatím stále nemá následovníka; ten se podle všeho rodí ve velkých bolestech.

Vzlykající romantik Robert Smith si dokonce přál radši smrt než to, že by texty nedopsal do Vánoc 2006. Tudíž by podle všeho měl být mrtvý. Není, skládá a nahrává s kapelou nový materiál už více než rok, přičemž plánovaná data vydání se neustále posouvají. Z původního října 2007 se nedávno stal duben 2008.

Na období před tímto datem si The Cure naplánovali kratší turné, které je 21. února přivede po osmi letech opět do Česka, konkrétně do pražské Sazka Arény.

Lístky na Korn i na Fletchera jsou k dispozici již od 2. října; začátek předprodeje na The Cure ještě pořádající agentura oznámí.   

 

Právě se děje

Další zprávy