Vyřeší Robert Smith tvůrčí krizi smrtí?

mor
10. 12. 2006 0:00
Londýn Robert Smith z The Cure bojuje s tvůrčí krizí. Termín vydání nové desky se blíží a Smith vyhrožuje sám sobě smrtí.

 "Odmlčel jsem se, zastavil a přemýšlel nad tím, proč mi teď nejdou věci, které jsem přeci už dávno zvládnul na výbornou," říká ústřední postava slavných rozervaných melancholiků Robert Smith.

"Dal jsem si sám za úkol dokončit texty do Vánoc. Jestli to nezvládnu, pak mě raději zastřelte," říká Smith v rozhovoru pro britský týdeník NME.

Album, které by mělo vyjít v květnu, v den Smithových čtyřicátin, má ale ambici být v jinak hodně melancholické diskografii The Cure řazeno mezi ta veselejší.

"Byl bych rád, kdyby se nám povedl zvuk podobný zvuku alba Kiss Me Kiss Me Kiss Me z roku 1987," říká Smith o desce, která je na poměry The Cure skoro až optimistická. "Umění je namíchat všechno tak, aby si navzájem nepřekáželo, hezky v rovnováze" dodává Smith. 

Vloni z kapely odešel klávesák Roger O'Donnell, zatímco kytarista Porl Thompson se vrátil nazpátek. 

K tomu Smith říká: "Nepotřebujeme klávesy, když Porl zase hraje na kytaru. Dokáže totiž vyrobit všechny zvuky, na které si jen vzpomenete."

Skupina, která se připomenula řadovou deskou naposledy před dvěma lety, obohatila předvánoční trh DVD s názvem Festival 2005, které nabízí kompilát toho nejlepšího z jejich vystoupení na letošních evropských hudebních festivalech.

 

 

Právě se děje

Další zprávy