V Americe je Ozzy zdarma, Praha zaplatí

kul, BBC, ČTK
8. 2. 2007 0:00
Praha - Ozzy Osbourne oznámil, že za letošní putovní americký festival Ozzfest se platit nebude. Evropany ale zkasíruje - včetně Prahy, kam má přijet.
Ozzy Osbourne oznámil, že za letošní putovní americký festival Ozzfest se platit nebude. Evropany ale zkasíruje - včetně Prahy, kam má přijet.
Ozzy Osbourne oznámil, že za letošní putovní americký festival Ozzfest se platit nebude. Evropany ale zkasíruje - včetně Prahy, kam má přijet. | Foto: Reuters

Američany pozve zadarmo i přesto, že by na tradiční putovní přehlídce tvrdé hudby mohl pěkně vydělat. Za posledních jedenáct let cena lístků pořád stoupala a fanoušci byli ochotni zaplatit až 150 dolarů.

Festival nabízí mladá jména i osvědčené kapely a Ozzy je pak vyvrcholením všech zastávek. První z celkem pětadvaceti se uskuteční 7. července v Los Angeles.

"Bude to jako vždycky jen zadarmo. Chceme dát šanci novým jménům a nové hudbě," říká Ozzyho manželka, manažerka a anděl strážný Sharon Osbourne.

"Je to fenomenální myšlenka," míní Gary Bongiovanni z Pollstaru, největší světové databáze koncertů, s tím že je to poprvé, kdy je taková šňůra v Americe zadarmo.

Všechno zaplatí sponzoři, fanouškům stačí vyzvednou si lístky na speciální stránce, která bude zřízená.

To na starém kontinentě si pěkně zaplatí. Informací o letním turné ještě není moc, podle svých stránek by se měla hard-rocková legenda zastavit v Londýně nebo v Mnichově a také v Praze

Mluvčí Sazka Areny Zdeněk Zikmund potvrdil, že koncert je naplánován, nesdělil ale termín ani detaily. Některé zahraniční servery nabízejí vstupenky v cenách 130 až 150 euro. Podle Zikmunda lístky na pražský koncert zatím v prodeji nejsou; může se jednat o předběžné rezervace nebo speciální vstupenky, které se distribuují přes fancluby.

Ozzy Osbourne byl v Česku několikrát, přivezl k nám i svůj cirkus Ozzfest; nové evropské turné ovšem podle dostupných informací nebude jeho součástí.

V roce 1995 dvakrát hrál v pražské Sportovní hale a o tři roky později koncertoval na atletickém stadiónu pražské Slavie. Tehdy na turné po dvacetileté pauze vyjel se skupinou Black Sabbath. Ale ze zdravotních důvodů chyběl bubeník Bill Ward. Až V červnu 2005 pražské publikum mohlo vidělo kompletní nejslavnější sestavu.

Foto: Aktuálně.cz

Kapela vznikla na sklonku 60. let v Birminghamu; kromě Osbourna a Warda ji tvořili kytarista Tony Iommi a baskytarista Geezer Butler. Skupina okořenila tehdejší hard rock mystikou a černou magií. Stejně tak bylo proslulé jejich bujaré popíjení i užívání drog a Ozzy si z toho odnesl pěkně zhuntované tělo.

Pak ubral, nechal se opečovávat manželkou Sharon, dcerou svého producenta, a s hudbou o poznání měkčí slavil úspěchy na sólové dráze. Rozklepaný rocker mladou generaci zaujal i jako hvězda rodinné reality show The Osbournes na MTV.

A manželka, která naplánovala kariéru i dceři Kelly, odmítá, že Ozzy se chystá do důchodu. V červnu podle ní vydá novou desku, kterou má v Evropě propagovat.

Pod vlivem návratové mánie se dali dohormady i Black Sabbath; Ozzymu ale tentokrát neřekli.

 

Právě se děje

Další zprávy