Traband a Zuby nehty zahrají spolu

ČTK, Hej
15. 12. 2005 9:00
Praha - Kapela Traband ve středu v pražském klubu Roxy pokřtí s pomocí kapely Zuby nehty své koncertní album a DVD a pak přeruší koncertování.

Nové album nazvané 10 let na cestě vzniklo v červnu na výročním koncertě Trabandu v Paláci Akropolis. Populární klubová kapela se už ze stálého koncertování cítí unavena a chystá pauzu. Zpěvák a kapelník Jarda Svoboda k této pauze řekl: "Budeme skládat a zkoušet. Letos jsme hodně koncertovali, vlastně jsme měli koncert obden, takže nebyl čas skládat nové písničky."

Traband na letošní rok plánuje ještě tři koncerty ve čtvrtek se představí v Brně a o den později v Pardubicích, příští týden pak na výše zmíněném koncertu v Roxy, o kterém Svoboda prozradil: "Koncert v Roxy bude ozvláštněn přítomností dam ze skupiny Zuby nehty. Kdysi s námi hrávaly a dokonce na křtu naší první desky zpívaly naše písničky. Teď, když se po letech dávají trošku dohromady, tak přišel čas, abychom je pozvali na pódium."

Svoboda Traband založil v roce 1995, první desku O čem mluví muži Traband vydal o dva roky později, následovala alba Kolotoč, Road Movie a loňské Hyjé!, za které kapela obdržela cenu Akademie populární hudby v kategorii world music.

CD vydává u hudebního nakladatelství Indies.

 

Právě se děje

Další zprávy