Theresa je po čtyřech letech v Ecstasy

20. 11. 2006 9:00
Praha - Ecstasy of St. Theresa dnes vydává desku Watching Black, jedno z nejočekávanějších alb letošního podzimu.
Foto: EMI

Ta slova nejsou obvyklým výmyslem marketingového oddělení, ale realitou. Kromě EOST v Česku nemáme kapelu, která by tak dlouho a dobře ovlivňovala alternativnější podobu populární hudby - ať se přitom opírala do kytar nebo počítačových kláves, ať už tak činila svojí hudbou nebo producentskou prací Jana P. Muchowa.

Na čtvrtou dlouhohrající desku už předem upozornily singly Watching Black White Looking a O.K., které hlásí návrat kapely k melodičtějším skladbám. Diváci to však zatím neuslyší naživo, dnešní koncert v Paláci Akropolis byl zrušen kvůli nemoci.

Foto: EMI

Watching Black je přirozeným spojením obou tváří EOST, jak je za posledních patnáct let vystřídala: první etapa je ohraničená EP Pigment a debutem Susurrate (1992), se kterými se díky ostrovnímu kytarovému zvuku snažila chytit v Británii.

S albem Free D a v nové sestavě se zpěvačkou Kateřinou Winterovou se mění zvuk kapely směrem k elektronice a zase to vychází. Stačí vzpomenout na povedené In Dust3 (1999), a hlavně čtyři roky staré výtečné Slowthinking.

Na novou desku se čekalo opravdu dlouho; některé skladby si fanoušci mohli poslechnout už na letních festivalech, kam EOST zavítali.

 

Právě se děje

Další zprávy