Sto zvířat zahráli skvělé dva koncerty

RiK
29. 11. 2005 10:00
Praha - David Koller, Lenka Dusilová a řada dalších zpěváků byli hosty kapely Sto zvířat na dvou speciálních koncertech, které kapela uspořádala v pražském Paláci Akropolis.
Kapela Sto Zvířat
Kapela Sto Zvířat | Foto: Ivan Prokop

Sto zvířat na pódium nastoupili důstojně a spořádaně, vědomi si vážnosti okamžiku všichni v černém a za zvuků fanfár. Natáčeli totiž své první DVD, které chtějí vydat na jaře příštího roku.

Úvod byl ale tím posledním vážným okamžikem. Jako první host vystoupila Lenka Dusilová, která si s kytaristou a zpěvákem "zvířat" Petrem Ostrouchovem zazpívala duet. Poté na pódium přišel David Koller se španělkou zavěšenou na krku. "Jsem rád, že si můžu zahrát s nějakou kapelou, natož s takovouhle," prohlásil a se svými novými spoluhráči spustil hit své bývalé kapely Černí andělé.

"Už víte, proč odešel od Lucie. Jedno místo v autě pro něj vždycky najdeme," zavtipkoval na Kollerův nedávný odchod od dříve nejpopulárnější české skupiny kapelník Sta zvířat Jan Kalina, který poté Kollerovi za odměnu dokonce na chvíli přenechal svou stoličku za bicími.

Další hosté u Sta zvířat

Pomalou, ale stále energickou skladbu si přišla zazpívat Marka Rybinová z Gaia Mesiah, kterou na pár vteřin doprovodil i zvukař Milan Cimfe. Řady hostů dnes doplnili také bratři Jan a Matěj Homolovi z kapely Wohnout; zdravotní důvody naopak nedovolily přijít na plakátech inzerovanému Pavlu Bobkovi, teprve nedávno propuštěnému z nemocničního ošetřování. Kapela mu alespoň na dálku věnovala "první české reggae" Úsvit nacvičené z jeho repertoáru a diváci potlesk.

Podobný koncert Sto zvířat uspořádali již v neděli, měl však odlišný program i sestavu hostů. Představili se na něm Marek Eben, Saša Langošová z November 2nd, Daniel Hůlka, Jarda Svoboda z Trabandu a houslistka Gabriela Demeterová.

Kapela Sto zvířat vznikla v roce 1990 z někdejšího rock'n'rollového bandu Matěj Čech. Ze zakládající sestavy v ní kromě Kaliny dosud zůstala jen zpěvačka Jana Jelínková a saxofonista Tomáš Belko, který je podepsán pod většinou textů.

Nyní se Zvířaty hrají ještě klávesista Petr Hostinský, bubeník a perkusista Tomáš Krček a Ostrouchov. Soubor do nynější desetičlenné sestavy doplnili baskytarista Wilco Versteeg a hráči na dechové nástroje Jiří Hanzlík, Michal Lamač a Martin Líska.

 

 

Právě se děje

Další zprávy