Sting s The Police vystoupí v Praze

kul
5. 3. 2007 11:26
Slavná rocková kapela se po víc než dvaceti letech vrací na pódia a za jednu ze zastávek světového turné si 16. září vybrala Sazka Arénu.
Legendární skupina Police v čele se zpěvákem Stingem po úspěšném vystoupení na Grammy oznámila svůj návrat
Legendární skupina Police v čele se zpěvákem Stingem po úspěšném vystoupení na Grammy oznámila svůj návrat | Foto: Aktuálně.cz

The Police to uvedli na oficiálních stránkách www.thepolicetour.com. Kromě pražského koncertu evropská část turné tria Sting, Andy Summers a Stewart Copeland zahrne i Británii, Německo, Nizozemí, Rakousko, Španělsko a Francii.

Návrat The Police je nejsledovanějším reunionem letošního roku a pro Česko by se koncert mohl stát stejnou událostí jako loňské vystoupení Madonny. Promotéři z agentury Interkoncerts, která zajišťuje česká vystoupení zahraničních hvězd, příjezd kapely zatím nechtějí potvrdit.

Turné začíná 28. května ve Vancouveru, pak se The Police přesouvají do USA, kde budou hrát celé léto. Podzim je vyhrazený Evropě, zatím poslední potvrzenou zastávkou je 8. listopad v Torontu. Směs rocku, reggae a nové vlny prý fanoušci uslyší i v Jižní Americe a Austrálii, ale termíny ještě nebyly upřesněny.

Současných padesát koncertů během šesti měsíců už teď ukazuje, o kom se bude mluvit a co rádia nasadí do svých playlistů: čekejme Roxanne, Can´t Stand Loosing You, Every Breath You Take a určitě dojde i na De Do Do Do, De Da Da Da.

Svět se na výbuch The Police těší už teď. Americké koncerty jsou často vyprodány během dne, to aby si staří i noví fanoušci po více než dvaceti letech splnili sen: uvidět The Police naživo. V Česku to navíc bude vůbec poprvé.

Foto: Reuters

Než padla železná opona a koncert v Praze mohl být myslitelný, hudebníci se od vystoupení pro Amnesty International v roce 1986 už před fanoušky nesešli, i když oficiálně rozpad nikdy nevyhlásili. Rozloučili se po pěti studiových alb a posluchače od té doby udržují v napětí.

O tom, že by v době hudebních recyklací a vzpomínek byl návrat The Police možný, se dlouho a intenzivně spekulovalo, ale stejně tak zamítalo. Proti byl hlavně Sting, který se z celé trojice nejlépe prosadil na sólové dráze jako popjazový a později nadžánrový skladatel a zpěvák.

S bývalými spoluhráči si zahrál na své svatbě v roce 1992, o jedenáct let později The Police vstoupili do Rock and Roll Hall of Fame a zahráli přitom tři písně. Nic trvalejšího ale v plánu nebylo.

To se na začátku letošního roku, kdy píseň Roxanne oslaví třicet let od vydání, změnilo a nahlas o setkání na svém webu mluvil i Sting. Hojně sledované vystoupení na Grammy se zvoláním "Jsme The Police a jsme zpátky!" a následná tisková konference už spekulace definitivně odmítla. The Police budou spolu znovu koncertovat.

Kromě živých vystoupení chystají minimálně DVD navazující na čtyřdiskový Message in a Box z roku 1993, který nabídl kompletní studiové nahrávky kapely plus rarity. Jestli zazní na turné kromě starých hitů i nové skladby, je prý pořád ve vzduchu; o nové nahrávce The Police se zatím nemluví vůbec.

 

Právě se děje

Další zprávy