Raper Snoop Dogg prozřel. Stal se Snoop Lionem

Kultura Kultura
1. 8. 2012 16:22
Snoop Dogg prošel spirituální očistou, stal se "reinkarnací Boba Marleyho"
Foto: Profimedia.cz

Praha - Slavný americký raper Snoop Dogg už nebude nadále Snoop Dogg. Během natáčení chystaného alba na Jamajce prošel spirituální očistou, rozhodl se zanechat rapu a změnil svůj pseudonym na Snoop Lion.

Změnu jména mu doporučili tamní rastafariánští kněží. „Vešel jsem do chrámu a kněží se mě zeptal na jméno. Řekl jsem Snoop Dogg. Podíval se mi do očí a řekl: Teď už ne. Jsi světlem. Jsi lev. A od toho okamžiku jsem konečně začal chápat, proč jsem na tomto světě," popsal rapový veterán novinářům své spirituální procitnutí.

Dle rapera samotného nejde jen o způsob, jak se vyrovnat s krizí středního věku. Hip hop už jej začínal unavovat, jelikož v něm už dosáhl takřka všeho. Také to podle něj není médium, skrze nějž by měl čtyřicetiletý otec tří dětí nechat promlouvat vlastní moudrost.

Novou výzvou se tak pro něj stal žánr raggae, v jehož duchu vyjde právě na Jamajce nahrávaná nadcházející deska Reincarnated. Na ní spolupracoval s producentem Diplem a týmem tří písničkářů, jenž zahrnoval také Angelu Hunteovou autorsky podepsanou třeba pod tři roky starým megahitem Empire State of Mind od Alicie Keys a rapera Jay-Z.

Společně s deskou se chystá také stejnojmenný dokumentární film, jenž by měl mapovat Snoop Lionův jamajskou zkušenost a osvětlit tak jeho spirituální znovuzrození.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy