Snoop Dogg byl zadržen v Londýně

BBC, Independent, Hej
27. 4. 2006 19:00
Londýn - Americký rapper Snoop Dogg se na londýnském letišti Heathrow popral s policisty. Byl zadržen a později propuštěn na kauci.

Incident se odehrál včera v business salónku na prvním terminálu letiště Heathrow, přes které Snoop Dogg letěl do jihoafrického Johannesburgu.

Snoop Dogg se popral s britskými policisty, což sedm z nich odneslo menšími zraněními. Snoop Doggova suita byla obviněna z toho, že v letištním duty free obchodě házela láhve whisky na podlahu a hádala se s personálem.

Snoop Dogg: obal alba
Snoop Dogg: obal alba | Foto: Aktuálně.cz

Policisté jim poté zabránili v nástupu do letadla. Snoop Dogg i ostatní jim začali na oplátku nadávat a strkat do nich. Napadení policisté vyvázli s drobnějšími ranami a pohmožděninami, jeden má zlomenou ruku.

Snoop Dogg, pravým jménem Calvin Broadus, byl následně spolu s dalšími pěti lidmi zadržen pro podezření z násilného chování a výtržnictví. Šest mužů, všichni američtí občané, poté putovalo do vazby na dvou západolondýnských policejních stanicích.

Podle jeho právníka byl zpěvák následně propuštěn na kauci a "nebyl obviněn z žádného přečinu". Právník neuvedl výši kauce; potvrdil pouze, že Snoop Dogg bude pokračovat v cestě do Jihoafrické republiky, aby mohl pokračovat v koncertování.

Snoop Dogg už má s policií jisté zkušenosti...
Snoop Dogg už má s policií jisté zkušenosti... | Foto: Aktuálně.cz

"Policie byla na místo přivolána v 18 hodin po oznámení o výtržnostech," řekl k případu mluvčí Scotland Yardu. "Policisté skupině oznámili, že je jí odmítnut vstup na palubu jejich letadla, a  následně se pokusili skupinu nasměrovat k jejich zavazadlům. Část skupiny začala být sprostá a policisty napadla."

Snoop Dogg už má za sebou řadu skandálů včetně obvinění z výtržnictví či znásilnění, kterého se měl dopustit v lednu 2003. Loni napadl na svém koncertě jednoho z fanoušků.

Svou kariéru rozjel na počátku 90. let, tehdy ještě jako Snoop Doggy Dogg. Debutové album Doggystyle vydal v roce 1993 a prodalo se ho přes 1,5 milionu kopií.

V poslední době se Snoop Dogg vrhl také na hereckou kariéru - hrál například v remaku filmu Starsky a Hutch.

 

Právě se děje

Další zprávy