Radůza, Mládek, Koubek, to je havěť všelijaká

kul
22. 5. 2007 11:00
Dnes a zítra se křtí album dětských písniček
Foto: Aktuálně.cz, Jaroslav Pikous

Praha - Městskou knihovnu možná čeká odhmyzení. Dnes a zítra se sem slétá Havěť všelijaká.

Havěť? Mohou to být blechy, pes, kočka, ale i labuť, brontosaurus nebo lenochod - celkem fantastická ZOO se slezla na první havětí desku. Vznikla z nápadu producentů Víta Sázavského a Jiřího Sedláčka, kteří s ní chtěli navázat na písničkové album Sloni v porcelánu. Kolekce rozmanitých miniatur byla určena hlavně dětem, ale veselé skladby si našli i jejich rodiče.

Havěť všelijaká s růžovým obalem a ilustracemi Michala Cihláře se proto letos na jaře dočkala pokračování. "Zelená" Havěť všelijaká 2 s krokodýlem na obalu bude dnes a zítra od 17 hodiny pokřtěna v pražské Městské knihovně.

Na doprovodném koncertu zahrají Václav Koubek, Ivan Mládek, Jiří Dědeček, Jiří Schmitzer nebo Ivan Hlas, kteří na druhý díl přispěli písněmi o slonovi, pávovi či chobotnici.

Jejich pojetí havěti na desce doplňuje Ondřej Hejma, Miro Žbirka a Petr Skoumal. V sedmadvaceti skladbách slyšíme píseň o bílé paní Voskovce a Wericha, Iva Frühlingová s Bratry Orffovými zpívá o Alence, Radek Pastrňák si chválí kuřátko od maminky (rozuměj kuřátko pečené) a Radůza přidala polskou lidovku o koze.

Hudebníci, kteří by se společně jinak těžko potkali, museli potlačit své ego - tady totiž hraje hlavní roli všelijaká havěť - a objevit v sobě schopnost si hrát a radovat se i ze zvířat na první pohled a dotyk ošklivých.

 

Právě se děje

Další zprávy