Psy představil Gentlemana. Podívejte se na nové video!

Kultura ČTK Kultura, ČTK
14. 4. 2013 9:20
Jižní Koreu zajímá víc nový song autora Gangnam Style než rakety
Foto: Reuters

Soul - Hlavní události tohoto týdne je pro Korejský poloostrov - uvedení dlouho očekávané nové písně svérázného jihokorejského rappera PSY, který získal světovou proslulost svým videoklipem Gangnam Style.

Nový singl Gentleman, který se v pátek 12. dubna objevil v internetových hudebních obchodech, má přinést odpověď na otázku, zda byl Gangnam Style něčím víc než ojedinělou senzací 35letého podsaditého jihokorejského zpěváka.

PSY doufá, že svou novou písní Gentleman udělá radost i Severokorejcům. Lituje prý napětí, které v současnosti ve zvýšené míře vládne mezi oběma korejskými státy. Za svůj cíl považuje "rozesmívat lidi", včetně Severokorejců.

Představení nového songu doprovázel sobotní propagační koncert pro 50 tisíc fanoušků na stadionu v Soulu, který byl přenášen živě přes YouTube.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Na koncertu Psy představil i nový videoklip k písni Genteman. I když se nahrávka jmenuje Gentleman, PSY se tak v bláznivém videoklipu rozhodně nechová. Naopak ženám komplikuje život, jak jen to jde - jedné odstrčí židli, když si sedá, další zase třeba zrychlí běžecký pás tak, že z něj sletí.

Taneční prvky, které připravil stejný choreograf jako u hitu Gangnam Style, tentokrát prý vycházejí z tradičních korejských kroků, uvedl umělec, který se přiznal, že po nečekaném a celosvětovém úspěchu předchozího singlu na něj vzrostl tlak. Přesto se však prý snaží zůstávat věrný sobě a korejským kořenům.

Jihokorejská vláda ani organizátoři koncertu navzdory stávajícímu napětí na Korejském poloostrově a možnému odpálení severokorejské rakety středního doletu nepotvrdili obavy o bezpečnost diváků a nenachystali žádná speciální bezpečnostní opatření, uvedl zpravodajský server CNN.

Foto: Aktuálně.cz

"Vůbec mne nenapadlo, že by to mohlo být nebezpečné," prohlásil jeden z obyvavatel Soulu Song-o Pang, který koncert navštívil.

Videoklip Gangnam Style byl poprvé na webu zveřejněn 15. července minulého roku a stal se nejsledovanějším videem na YouTube, když v prosinci překonal jednu miliardu zhlédnutí.

Hit Gangnam Style je parodií na život zahálčivých boháčů z módní čtvrti jihokorejské metropole Soulu zvanou Gangnam a protikladem k takzvanému K-popu, jihokorejské pop-music, jež je známá líbivými chlapeckými skupinami a jejich sentimentálními, nepříliš nápaditými skladbami.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy