Přesunutý Sázavafest začíná prvním dnem zdarma

Kultura Kultura
4. 8. 2011 10:40
Hvězdami jsou Hurts, The Subways či Nouvelle Vague
Foto: archiv kapely

Sázava - Letošní, 11. ročník Sázavafestu se v Benešově u Prahy nabízí od čtvrtka reggae, ska, jazz, kytarovky, elektroniku i folk. Hlavními hvězdami jsou britští synthipopoví Hurts, kytaroví The Subways, francouzští Nouvelle Vague, němečtí Alphaville nebo Jazzanova a Kosheen (kteří se do České republiky vrací v kompletní pětičlenné koncertní sestavě).

Celkem se na Sázavafestu vystřídá více než 150 účinkujících na šesti scénách (přičemž dvě z nich budou umístěny v zastřešených halách s kapacitou 5000 lidí). Jana Kirschner zde odehraje první vystoupení po mateřské dovolené. Společný koncert budou mít Dara Rolins s Danem Bártou, zahrají také Chinaski, Nightwork, Wohnout, Charlie Straight, Tata Bojs, Mandrage, Tomáš Klus, Toxique, Roman Holý a jeho J. A. R., s Matějem Ruppertem pak vystoupí s projektem Monkey Business.

Sázavafest tradičně pořádá i autorská čtení, filmy, pro nejmenší poskytne zázemí v dětském koutku. Areál Zelený ostrov, kam se přehlíkd apřesunula kvůli povodním i komfortu, se nachází nedaleko vlakového i autobusového nádraží v Benešově; je i v  blízkosti zámku Konopiště.

Foto: Aktuálně.cz

Ve čtvrtek, kdy je vstupné zdarma, zahrají na Sázavafestu kapely Basta Fidel, Sto zvířat, Rybičky 48, Wohnout, dále Jiří Schmitzer, Václav Koubek, Ivan Hlas či Xavier Baumaxa. Na dalších dvou scénách pak budou k vidění například vítězové letošních Bitev o Sázavafest. Na Instinkt scéně poběží pásmo letošních Ozvěn Anifestu

Festivalový areál bude v provozu do neděle 7. srpna. V jeho blízkosti bude zřízeno několik parkovišť, cena za parkovné po celou dobu akce je od 220 Kč. Kdo chce ušetřit za dopravu, může přijet vlakem: návštěvníci Sázavafestu mají možnost zakoupit a využít zpáteční jízdenku Českých drah (Vlak + Sázavafest) odkudkoliv z Česka do Benešova s 50% slevou z obyčejného jízdného.

Vstupenky na celý festival stojí na místě 1200 Kč, sobotní lístek vyjde na 700 Kč.

Více na www.sazavafest.cz

 

Právě se děje

Další zprávy