Podaří se Madonně svrhnout Adele z popového trůnu?

Kultura Kultura
23. 3. 2012 2:08
Do boje s mladší generací se vrhne v pondělí s deskou MDNA
Foto: Aktuálně.cz

Praha - V klipu Girl Gone Wild se obklopila spoře oděnými mladíky s vypracovanými těly, v Give Me All Your Luvin' zlehka kráčí jako královna ulice. Nové promo fotky z ní i ve třiapadesáti letech dělají svůdnou sexuální bohyni a názvem alba MDNA odkazuje k extázi.

Madonna se snaží očividně ukázat, že s věkem nebojuje - což lze vnímat coby sympatické gesto i příznačný rys současné doby. Každopádně se zdá, že místo na popovém trůnu si chce chce vytančit zpět. Zda z něj však vyžene božský hlas robustní a o generaci mladší Adele se ukáže až v pondělí 26. března, kdy deska oficiálně vychází.

„Je to oficiální! Potřebuju se hýbat. Potřebuju se potit. Potřebuju tvořit novou hudbu! Hudbu, na kterou můžu tancovat. Najdu si ke spolupráci ty nejšílenější, nejzvrácenější a nejdrsnější lidi," ohlašovala Madonna na Facebooku aktuální nahrávku v prosinci 2010.

Foto: Aktuálně.cz

Tehdejšímu slibu zpěvačka sice zcela nedostála a hudebně vlastně jen pokračuje v tom, co dělala doposud, tedy v chytlavém tanečním popu. Pozitivní přijetí kritikou by ale mohlo být předznamenáním nadcházejícího úspěchu.

„Nejenže nás Madonna s MDNA bere zpátky do klubů, vyšťaví nás, vyčerpá a svěří se nám. Po pěti minutách na parketu nás zavede do soukromé kabinky, kde si vylévá srdíčko o milostných vztazích a o tom, že věci nevyšly, jak měly," popisuje nahrávku magazín Billboard a vyzdvihuje právě její schopnost skloubit taneční muziku s emocionální rovinou textů.

„Madonnino rozhodnutí sdílet utrpení je stejně silné, jako když se dříve dělila o potěšení. Její alba vždy byla o uvolnění a osvobození se od nějakého útlaku, ale tentokrát poprvé tlak vychází zevnitř, je jím ztráta a smutek," přitakává emocionální síle MDNA Rolling Stone.

I na Madonnu tak dle prvních reakcí dolehla vlna melancholie, která po přelomu tisíciletí zaplavila hudební svět. Přizváním Nicky Minaj nebo M.I.A. a spolupráci se sedmi různými producenty se zase chce porvat s aktuálními trendy.

V konkurenci civilní a komerčně nejúspěšnější zpěvačky současnosti Adele však Madonnin věčný recept na úspěch už nevzbuzuje takovou důvěru, jako tomu bylo dříve.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy