Plasy už vyhlížejí rockery. Přijede i Suzi Quatro

Michal Pavec, mp
31. 7. 2009 13:00
Tradiční přehlídka přijímá žánrové výzvy
Americká zpěvačka vydává desky už více než třicet let
Americká zpěvačka vydává desky už více než třicet let | Foto: Wikipedia

Plasy - Tradiční rockový festival konaný v západočeských Plasích, kam se pravidelně sjíždějí tisíce příznivců tvrdé hudby, letos poprvé představí zahraniční hvězdu.

Kromě očekávaných kapel tuzemské scény - jakými jsou třeba Arakain nebo Doga - pozvali organizátoři akce s názvem Czech Rock Block Live na první srpnový den i slavnou americkou zpěvačku Suzi Quatro.

Interpretka, moderátorka a producentka se proslavila svižným pop-rockem hlavně v druhé polovině 70. let. Tedy v době, kdy někteří plaští návštěvníci vyrůstali.

Jedna z pořadatelek festivalu Květa Sokolová se neobává, že by skalní "pivní" rockeři odkojení spíše Alkeholem nepřijali stylově odlišnou interpretku podobně jako před dvěma lety Ewu Farnou, na niž během vystoupení létaly kelímky s pivem.

"Zatím se setkáváme s kladnými ohlasy, necháme se překvapit," říká Sokolová.

Tradiční účastníci: Arakain
Tradiční účastníci: Arakain | Foto: Aktuálně.cz

Při pohledu na line-up je zřejmé, že přehlídka se od tradičního schématu přece jen odklání. Už druhý rok po sobě chybí letití headlineři festivalu Alkehol, Törr a Harlej.

Organizátoři se snaží lovit v různých žánrových vodách, aby přilákali i jiné návštěvníky než jen ortodoxní rockery. Přijedou tak například pop-rockoví poetové z UDG či osvědčení komici českého punku Visací zámek.

"Po letech stejné či podobné dramaturgie, kdy se objevovali stále dokola stejní interpreti, jsme - i na žádost návštěvníků - schéma pozměnili," vysvětluje organizátorka.

Dodává ale, že Czech Rock Block zůstává především rockovou přehlídkou a je možné, že se fanoušci svého Alkeholu znovu dočkají.

Po úspěchu z loňského roku se při už 16. ročníku zopakuje projekt vedlejší scény, na níž si zahrají především hudební naděje z plzeňského regionu.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy