Pasák Snoop Dogg se po roce vrací do Prahy

kul
20. 6. 2008 10:24
Rapper vystoupí 8. září v Aréně HC Sparta
Později večer přichází samotný SNOOP DOGG a v předních řadách začíná být velmi těsno...
Později večer přichází samotný SNOOP DOGG a v předních řadách začíná být velmi těsno... | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Sexual Eruption ze zatím posledního alba Ego Trippin' nebo I Wanna Fuck You, šestnáctý track z The Blue Carpet Treatment, je jasným vzkazem. Cenzoři si sice vyžádali změnu slov na bezpečné Sensual Seduction nebo I Wanna Love You, ale to nezatají, kam jejich interpret Snoop Dogg míří. Pod sukně.

Společným zájmem pimp rapu jsou holky, holky, holky nejlépe v kombinaci s nadupaným bourákem a dostatkem trávy v předním kastlíku. Zlato na krku a basketbalový outfit povinností! Bude takových pásku hodně i na druhém pražském koncertě Snoop Dogga? Uvidíme 8 září v Aréně HC Sparta.

Snoop Dogg přijíždí nejen jako velký americký rapper, ale zároveň coby celebrita. Vlastním jménem Calvin Cordozar Broadus junior má za sebou románovou cestu od sboristy kostelního kůru přes náruživého feťáka až po solventního otce tří dětí a ozdobu luxusních večírků.

Snoop Dogg
Snoop Dogg | Foto: Reuters
Čtěte také: Snoop Dogg kázal Praze o lásce a míru

V mládí si za kšeftování s kokainem odseděl tři roky, v roce 1993 mu jeho nerozlučný přítel Dr. Dre (Snoop o něm a sobě mluví jako Jacku Lemmonovi a Walterovi Matthau hip hopu) pomohl vydat debutovou desku Doggystyle následovanou titulem The Doggfather. Narodil se jeden z kmotrů západního rapu a člověk, který drogy neprodává, ale shání.

A který žije na hraně: Snoop Dogg při nahrávání debutu vyvázl z přestřelky losangeleských gangů, později ale zemřel jeho věrný druh 2Pac a hrdinovi teenagerovských pokojů začala blikat červená. Občas ji překročí i dnes: Snoop Dogga znají hlavně na evropských letištích jako problematického zákazníka, který si v odbavovacím prostoru rád dá jointa nebo se zaplete do rvačky, která ho letos stála vstupní vízum do Británie.

Foto: Aktuálně.cz

Roli zlého muže si Snoop Dogg náležitě užíval a o ničem jiném, než je hédonistický život v rozporu se zákony, nerapoval. I když u něj nikdy nešlo o klasické frázování, dnes pětatřicetiletý hudebník vždycky spíš zpíval a líně rozprávěl. Gansta rap ho přestal bavit s albem The Last Meal (2000) a našel si novou masku - pimp, indentitu pasáka.

Jeho písně a klipy k nim jsou demonstrací černého macha, kterému ženy samy skáčou do postele, a tak si nadřazeně může vybírat, kterou obšťastní. K dokonalému prolnutí reality a image došlo při dvou pornofilmech, které Snoop Dogg režíroval; i když v nich účinkoval, v ruce držel jen mikrofon. Spojení populárního hip hopu s ještě populárnějším sexem bylo pro milovníka psů a starých aut sázkou na jistotu.

S dnes klidnějším a hitovějším Doggem - krom Sexual Eruption nebo I Wanna Fuck You se celosvětové popularitě dostalo jednoduchým, ale propracovaným písním Drop It Like A Hot, Beautiful nebo That´s That Shit - by ale měla být zábava i tak.

 

Právě se děje

Další zprávy