Poslední turné nemusí být poslední. V Praze vystoupí Ozzy Osbourne a Judas Priest

ČTK ČTK
29. 4. 2019 11:39
V pražské O2 areně vystoupí 29. února 2020 slavní představitelé tvrdé britské hudby: skupina Judas Priest a zpěvák Ozzy Osbourne, který se přitom loučil už na loňském Farewell World Tour.
Ozzy Osbourne konec kariéry průběžně avizuje již od 90. let.
Ozzy Osbourne konec kariéry průběžně avizuje již od 90. let. | Foto: Live Nation

Osbourneovo vystoupení bude součástí šestitýdenního turné No More Tours 2, které několikanásobný držitel ceny Grammy a člen Rockové síně slávy odstartuje 31. ledna příštího roku ve Velké Británii.

Ozzy Osbourne při koncertu v Praze roku 2012.
Ozzy Osbourne při koncertu v Praze roku 2012. | Foto: René Volfík

Společně s bývalým členem Black Sabbath ve stejný den a na stejném místě vystoupí sestava Judas Priest, která představí svoji loňskou desku Firepower, informoval za pořadatelskou agenturu Live Nation její mluvčí Petr Novák.

Předprodej vstupenek v cenách 1790 až 2590 korun bude zahájen 3. května.

U tuzemských posluchačů rocku či metalu je Ozzy Osbourne v oblibě. Do České republiky přijede poněkolikáté, naposledy zde vystoupil loni 13. června na pražském letišti v Letňanech, kam dorazilo zhruba 35 tisíc diváků.

"Lidé se mě stále ptají, kdy že to půjdu do důchodu," řekl tehdy sedmdesátiletý hudebník. "Tohle bude moje poslední světové turné, ale nemůžu říct, že ještě tu a tam nevystoupím."

Ozzy Osbourne během své dlouholeté kariéry vydal 11 studiových alb, pět živých záznamů koncertů, sedm kompilací, pět EP a 51 singlů a obdržel celou řadu cen a ocenění.

"Největší slávu a největší úspěchy, aspoň co se týče prodejnosti nahrávek či návštěvnosti koncertů, zažil až na sólové dráze. Vydal se na ni roku 1978, po odchodu z legendární skupiny Black Sabbath," napsal o něm na Aktuálně.cz vloni novinář Petr Korál.

Také kapela Judas Priest se do Česka vrací opakovaně. Po koncertech v Praze, Brně, Ostravě, Pardubicích a Liberci loni zamířila do Plzně. Britská heavymetalová formace si do tamní Home Monitoring Arény jako hosta pozvala americké trashmetalové Megadeth.

Také Judas Priest, podobně jako Ozzy Osbourne, již před časem oznámili konec koncertní kariéry. Své turné v roce 2012 s názvem Epitaph Tour avizovali jako poslední.

 

Právě se děje

Další zprávy