Opilou Amy Winehouseovou v Srbsku vybučeli

Kultura ČTK Kultura, ČTK
19. 6. 2011 22:46
Zpěvačka pak zrušila část evropských koncertů
Foto: Reuters

Bělehrad - Bučením a posměchem odměnili diváci britskou zpěvačku Amy Winehouseovou při jejím koncertě v Bělehradě. Právě v Srbsku kontroverzní umělkyně zahájila své evropské turné a zároveň po incidentu hned jeho část zrušila.

Srbská média označila sobotní koncert v prostorách bělehradské pevnosti pro přibližně 20.000 fanoušků za skandál a katastrofu. Podle serveru BBC byla opilá. Zpěvačka doklopýtala na pódium s hodinovým zpožděním a písně spíše odmumlala, než odzpívala. Občas z pódia zmizela a tyto pauzy byla nucena vyplňovat její kapela.

 Publikum reagovalo s rozhořčením už proto, že vstupenky stály kolem 40 eur (téměř tisíc korun), což je velmi drahá záležitost v zemi, kde se průměrný plat pohybuje kolem 300 eur měsíčně.

Mluvčí Winehouseové poté oznámil, že zpěvačka ruší pondělní vystoupení v Istanbulu a středeční v Aténách. Další koncert má podle svého webu naplánován 8. července ve španělském Bilbau. ¨

Její tiskový zástupce také řekl, že by se ráda omluvila fanouškům, kteří na ni v Řecku a Turecku čekali. Prý ale cítí, že odřeknutím koncertů dělá správnou věc, protože nemůže předvést to nejlepší. ¨

Winehouseová nedávno strávila týden na londýnské klinice, která poskytuje služby psychiatrickým pacientům včetně těch, kteří se potřebují zbavit závislostí. Užívání drog a různé prohřešky proti zákonu v minulosti negativně ovlivnily kariéru zpěvačky, které je držitelkou Grammy díky albu Back to Black z roku 2006.

 

Právě se děje

Další zprávy