Nový klip Gnarls Barkley je pro MTV příliš Crazy

tur
6. 3. 2008 14:35
Video Run neprošlo "epileptickým" testem

New York - Jestliže Gnarls Barkley postavili klip k letnímu hitu roku 2006 Crazy na imaginativních efektech odvozených z inkoustových skvrn Rorschachova testu, pak je to další psychologický test, který jim cestu na MTV uzavře.

Nový klip k singlu Run z alba Odd Couple chystaného na začátek dubna neprošel Hardingovým testem -  což je vodítko, jež bylo vytvořeno proto, aby se na televizních obrazovkách neobjevovaly záběry, jež by mohly u náchylných jedinců spustit epileptický záchvat.

Tudíž diváci MTV jsou prozatím ušetřeni Justina Timberlaka v epizodní roli, i když v různých online verzích se ke klipu samozřejmě dopídíte. Hudební nervová soustava dua DJ  Danger Mouse nicméně doufá, že se Run do rotace nejdůležitějšího hudebního kanálu dostane.

Gnarls Barkley - Run

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

"Nevím přesně, o co tu jde, ale máme problémy. Myslím, že to video je dobré. Podle mě je v pořádku. Ale já možná tak snadno nechytnu mořskou nemoc," řekl serveru Billboard. "Nedokážeme předpovědět, jak budou lidé reagovat."

Run se odehrává v rámci fiktivní televizní show, kterou uvádí Justin Timberlake a v jejímž programu duo Cee-Lo a Danger Mouse - tedy Gnarls Barkley - odehrají svůj track. Celá scéna je stylizovaná do raných devadesátých let.

Čtěte také: Gnarls Barkley: Tanec v rytmu epilepsie

Newyorské duo spojuje Cee-Lo Greena, zpěváka se soulovou gospelovou polohou, s multiinstrumentalistou, DJem a ceněným producentem Danger Mousem.

Ten ještě před debutem Gnarls Barkley v roce 2004 stihl vydat sólové remixové Grey Album, jež spojilo White Album Beatles s Black Album od rappera Jay-Z - což mu vyneslo ohlasy na progresivní scéně a námitky od majitelů práv na písně liverpoolské čtyřky. Spolupracoval i s Gorillaz na desce Demon Days.

Debutového alba St. Elsewhere se prodalo přes milion a čtvrt kusů a hit Crazy se stal v Británii prvním singlem, který se vymrštil na první místo oficiálního žebříčku, i když byl k dispozici jen v nehmotné formě coby download. 

 

Právě se děje

Další zprávy