Nihilists mají nový klip, pokřtí ho v Abatonu

Irena Hejdová
18. 11. 2005 13:30
Moimir Papalescu & The Nihilists jsou jednou z nejzajímavějších současných kapel. Dnes v pražském Abatonu pokřtí svůj nový klip, z kterého exkluzivně přinášíme krátkou ukázku.
foto z nového klipu Moimir Papalescu & The Nihilists
foto z nového klipu Moimir Papalescu & The Nihilists | Foto: X production

Původně undergroundová senzace českých klubů postupem času získává víc a víc obdivu fanoušků i odborné kritiky. Na letošním předávání cen Akademie populární hudby byli Moimir Papalescu & The Nihilists nominováni na objev roku a vyhráli žánrovou kategorii Dance & Hip-hop za své debutové album Analogue Voodoo (2004, X Production/Manipulation Records).

Jejich hypnotická kombinace stylů je samotnou kapelou nazývaná jako "New Wave Electro Future Rock´N´Roll". Kapelu tvoří charismatická zpěvačka La Petite Sonja, frontman Moimir Papalescu a kytarista Hank Jesus Mancini. Účast na koncertech Moimir Papalescu & The Nihilists je vždy zážitkem hudebním i vizuálním. O správnosti tohoto tvrzení se lze přesvědčit dnes večer.

Moimir Papalescu & The Nihilists také představí svůj nový videoklip ke skladbě Hotroad Hank. Klip pod režijním vedením Šimona Šafránka vznikl během letošních podzimních koncertů skupiny. Podle slov Šimona Šafránka klip vzpomíná na estetiku padlých dam, dekadentních hororů a zdánlivě nevinných woodoo obřadů. Atmosféru klipu dotváří kontrastní černobílé provedení.

Klip bude představen v rámci dnešní akce Prague Berlin Insane v pražském klubu Abaton. Ta se koná u příležitosti vydání kompilace Berlin Insane 3, na které Moimir Papalescu & The Nihilists také participují. Během večera vystoupí nejen Moimir Papalescu & The Nihilists, ale i jejich speciální hosté z Berlína Mignon, Warren Suicide a The Scandals. Představí se i skupina Magnetik, vedlejší projekt Moimira Papalescu, a také Secret 9 Beat a čeští DJs Ixer, Diome a Vitamin.

 

Právě se děje

Další zprávy