Nejvíce vydělává Jay-Z, vyrapoval si 37 milionů dolarů

Kultura ČTK Kultura, ČTK
12. 8. 2011 12:15
Druhý je Diddy, třetí s velkým odstupem Kanye West, napsal časopis Forbes
Jay-Z při předávání MTV Video Music Awards 13. září 2009 v New Yorku
Jay-Z při předávání MTV Video Music Awards 13. září 2009 v New Yorku | Foto: Reuters

New York - Žebříčku nejlépe placených rapperů světa vévodí Američan Jay-Z. Za loňský rok si podle časopisu Forbes přišel na 37 milionů dolarů, tedy asi 630 milionů korun. Je to už jeho čtvrté vítězství za posledních pět let.

Jay-Z, vlastním jménem Shawn Corey Carter, zvítězil podle Forbesu zejména díky úspěšnému světovému turné k desce Blueprint 3, která vyšla na podzim 2009. Je také spolumajitelem hudebního klubu a basketbalového týmu.

Na druhém místě se umístil Diddy s výdělkem 35 milionů dolarů. Třetí příčku obsadil s velkým odstupem a 16 miliony na kontě Kanye West.

Čtěte také:
* Nejlepší deska prvního půlroku je zadarmo od anonyma
* Eminem čeká, zda uspěje na blyštivé oslavě marketingu
* Kanye West natočil v Praze bombastický klip s fénixem

Foto: Aktuálně.cz

Následují Dr. Dre, Snoop Dogg a Eminem, kteří si shodně vydělali 14 milionů dolarů. Nováčkem v první dvacítce je rapperka Nicki Minaj - s 6,5 milionu dolarů obsadila patnácté místo.

Třináct z dvaceti rapperů vydělalo minimálně deset milionů dolarů a jejich příjmy pramenily především z koncertů, vydaných alb a z reklamy.

Výdělky byly spočítány za období květen 2010 až květen 2011 na základě údajů společností Pollstar, Nielsen SoundScan, The Recording Industry Association of America a jednotlivých vydavatelských labelů.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

 

Právě se děje

Další zprávy