Na vánočním večírku PPF vystoupí Sting a ředitel ČT

Kultura ČTK Kultura, ČTK
7. 12. 2011 16:21
Investiční skupina slaví 20 let existence.
Kmotr Sting  Sting na jeho křtu madonnina syna Rocca osobně zazpíval Ave Maria.
Kmotr Sting Sting na jeho křtu madonnina syna Rocca osobně zazpíval Ave Maria. | Foto: Profimedia.cz

Praha - Kdo nesehnal lístky na březnový koncert Stinga, může si spravit chuť už na vánočním večírku PPF. Slavný britský zpěvák a skladatel prý vstoupí 16. prosince na výroční party této finanční skupiny nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. ČTK to řekly zdroje z PPF, které nechtěly být jmenovány. Další "hvězdou" bude podle serveru idnes ředitel ČT Petr Dvořák.

Šedesátiletý Sting, vlastním jménem Gordon Sumner, stál v roce 1977 u zrodu Police. První sólové album vydal o osm let později. V Česku již vystoupil šestkrát, naposledy loni v pražské O2 areně, kde zahrál své hity v orchestrální úpravě.

Jeho další pražský koncert, který se uskuteční 18. února příštího roku v Kongresovém centru v rámci oslav čtvrt století sólové kariéry, je již beznadějně vyprodaný. Zatím není ani šance, že by se podařilo přidat druhé vystoupení.

Večírek PPF by se měl konat na Pražském hradě. "Je pravda, že letošní vánoční večírek pro zaměstnance bude jiný než v minulých letech, protože PPF slaví 20 let své existence. Tomu bude odpovídat také výběr pozvaných umělců. Kdo na večírku vystoupí, je ale zatím překvapením," řekl mluvčí PPF Alexej Bechtin.

U Stinga, který se počítá k uvědomělým a zodpovědným celebritám, se tento krok nezdá zcela standardní. Zpěvák nicméně takto nevystoupí poprvé, jeden z bohatých Rusů zaplatil před několika lety za jeho soukromý koncert milion dolarů.

Ani vystoupení takových hvězd světové umělecké scény na podnikovém večírku v Česku není obvyklé. Častější je to právě v Rusku, kde před více než třemi lety zahrála britská skupina Deep Purple na oslavě patnáctého výročí založení plynárenského gigantu Gazprom.

Letos na jaře si pak muzikanti z této kapely vzpomněli na jednoho ze svých nejoddanějších fanoušků v Rusku a rozjeli se za prezidentem Dimitrijem Medveděvem do jeho sídla v Gorkách u Moskvy.

Některé hvězdy se nechají svými manažery pod vidinou peněz či z neznalosti najmout i na vystoupení pro kontroverzní politiky a když na to pak média přijdou, omlouvají se - a často věnují honorář třeba na dobročinné účely. 

Mezinárodní investiční skupina PPF podniká v oblasti realit, spotřebitelského financování a bankovnictví. Působí na trzích střední a východní Evropy a Asie.

 

Právě se děje

Další zprávy