Madonna a Janet okradly Britney o rekord

BBC, jps
29. 9. 2006 16:06
Londýn - Co mají společného James Blunt, Hillary Clintonová a Brad Pitt? Všichni se sešli v nové edici Guinessovy knihy rekordů.
Foto: Reuters

Madonna si nově vysloužila zápis do Guinessovy knihy coby nejlépe placená zpěvačka - v roce 2004 si přišla na padesát milionů dolarů a sesadila tak ze špičky žebříčku Britney Spearsovou, která si tento post držela od roku 2001.

Britney přišla o ještě jedno prvenství. Poté, co Janet Jacksonová šokovala diváky vypadlým ňadrem při vystoupení na Superbowlu, stala se suverénně nejvyhledávanější osobou na internetu. Titul "nejčastěji vyhledávaný muž na Google" putuje k Bradu Pittovi.

Do nejnovější edice Guinessovy knihy rekordů se dostali i manželé Clintonovi. Zatímco  bývalý americký president je držitelem rekordu "nejvyšší vyplacená záloha na nenapsanou  knihu", kniha jeho ženy Hillary je nejrychleji prodávaná nebeletristická kniha všech dob.  Její memoáry zmizely z obchodů neskutečnou rychlostí: za první den se prodalo na dvě stě  tisíc kusů.

Podobný druh rekordu si připsala britská skupina The Arctic Monkeys. Jejich album Whatever People Say I Am, That's What I'm Not se stalo v Británii nejrychleji prodávaným debutem, za první den se jej prodalo 113 tisíc kusů a za první týden pak 363 735 kopií.

Madonna na svém turné
Madonna na svém turné | Foto: Aktuálně.cz

Dařilo se i zpěváku Jamesi Bluntovi. Ten se do Guinessovi knihy rekordů zapsal jako ten, kdo dokázal prodat ve Velké Británii nejvíc desek za jeden rok. V jeho případě šlo o 2,36 milionu alb.

Rekordy se v souvislosti s celebritami ovšem nutně netýkají mediálního zájmu nebo příjmů. V Guinessově knize pro rok 2007 se například dozvíte, že trojice Clint Eastwood, Vince Vaughn a Christopher Lee je společně nejvyššími hollywoodskými herci.

Herečky Sigourney Weaverová, Brigitte Neilsenová a Geena Davisová se zapsaly do knihy rekordů jako nejvyšší ženy Hollywoodu. Měří prý 182 centimetrů.

Jako rekordmanka je vedena také držitelka Oscara Nicole Kidmanová, a to za nejvyšší příjem za minutu v kinematografii. Za čtyřminutovou reklamu na parfém Chanel No.5 prý inkasovala 3,71 milionu dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy